Afbeelding

AVR’90 loper Rolino Dircken snelste senior

Sport en vereniging

RUCPHEN - Afgelopen zondag organiseerde AVS'90 de tweede wedstrijd van het West-Brabant crosscircuit op het parcours in het dorpsbos in Standdaarbuiten.

Het aantal deelnemers was wel wat groter dan bij de eerste cross, maar staat nog steeds in schril contrast met het aantal lopers dat in het verleden deelnam aan de cross. Helaas tekent deze tendens zich ook af bij het aantal deelnemers aan de jeugdcross. Rolino Dircken en Yvonne Boot hielden de eer van AVR'90 hoog in Standdaarbuiten. De veelvuldige regen van de afgelopen tijd had er voor gezorgd dat de deelnemers een redelijk selectief parcours wachtte, met een vlak en snel jaagpad langs de Mark en daarna modderige stukken in het naastgelegen bos en weiland. Yvonne Boot startte in een groep van ongeveer 25 dames en meisjes A/B-junioren om 12:30 uur voor een afstand van 6 km (3 rondes). Als gevolg van haar studie die zij onlangs succesvol afsloot en de opening van haar nieuwe praktijk Kluiskenshof was haar trainingsschema de afgelopen maanden niet optimaal. Het traditionele treffen met Wendy Deijkers van de organiserende vereniging werd ditmaal in het voordeel van Wendy beslecht nadat Yvonne in het tweede deel van de wedstrijd een klein gaatje moest laten vallen dat ze daarna niet meer kon dichten. Yvonne liep 6 km in 27:32 waarmee ze bijna 1 minuut sneller was dan bij de vorige editie van de Standdaarbuitense Dorpsboscross in 2015. De afstand voor de heren senioren en heren 35+ was deze cross maar liefst 10 km. De 45-plussers mochten één ronde eerder finishen.

Diomedoncross

Bij de Diomedoncross vond Rolino het jammer dat er nagenoeg geen gelijkwaardige concurrenten meeliepen. Ditmaal kon hij zich daarover echter niet beklagen. Bij de start ging Rolino gelijk goed weg. Na enkele kilometers werd Rolino ingehaald door een groepje van drie atleten, maar het duurde niet lang voor Rolino in dit groepje weer de koppositie overnam en zijn tegenstanders moesten een voor een afhaken. Als laatste was daar alleen nog Tim Hanswijk van Diomedon die op minder dan 10 meter achterstand liep. Het gaatje werd meter voor meter kleiner, maar anderhalve kilometer lang knokte Rolino om Tim voor te blijven. Uiteindelijk werd dit beloond met een overwinning bij de senioren voor Rolino in een tijd van 39:52, precies 1 seconde voor Tim Hanswijk. In het totaal klassement moest Rolino alleen de ervaren master 35+ Barry van Beers van AVO'83 voor zich laten. Kortom, een bijzonder mooie resultaat voor de benjamin van de AVR'90 senioren. Proficiat!

De volgende cross van het circuit is de Spadocross op zondag 10 december. Voor informatie zie www.spado.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief