Afbeelding

Tien podiumplaatsen voor The Fantasy Kids

Sport en vereniging

RUCPHEN - Afgelopen weekend vonden de Brabantse Kampioenschappen majorette en twirl plaats in Waalwijk. Alle onderdelen van The Fantasy Kids hadden zich hiervoor geplaatst.

Op zaterdag kwamen onze jeugd onderdelen voor de dag en op zondag was het de beurt aan de junioren en senioren.

The Fantasy Kids mochten maar liefst 10 keer het podium betreden en gingen dus ook met 10 NK tickets naar huis!

Zaterdag was het als eerst de beurt aan onze jeugd 1 solisten Lisa Luijkx en Lisa vd Linden. Deze meisjes zijn dit jaar pas begonnen als solist en wisten zich gelijk hiervoor te plaatsen. Ze hadden 9 tegenstanders maar wisten zich heel goed staande te houden in deze categorie! Lisa vd Linden kreeg een mooie 6e plaats en Lisa Luijkx wist een podiumplaats binnen te slepen met een 3e plaats!

Ook voor ons duo Liz Heeren en Lisa Moerings is het hun eerste jaar als duo in de jeugd 2. Zij wisten 7 andere duo's achter zich te laten en kregen een zilveren medaille en stonden dus op nummer 2 op het podium! In de jeugd 3 categorie mochten Esry Zwijnenberg, Rachel Suijkerbuik en Toschinka Thijs voor de dag komen. Met maar liefst 18 tegenstanders was dit een flinke categorie. Rachel behaalde een 11 plaats, Esry een 9e plaats en voor Toschinka kon haar dag niet meer stuk want zij wist iedereen achter zich te laten en kreeg een gouden medaille en werd dus Brabants Kampioen!

Ook in de junior basis was genoeg concurrentie, Milena Reedijk moest het opnemen tegen 19 andere meiden. Zij wist een mooie 7e plaats binnen te slepen. Britt Kuystermans kwam uit in de junior top. Daar was het ook vechten voor een podiumplekje. Britt lukte het en ging met een bronzen medaille, een 3e podiumplaats naar huis! In de senior midden moesten Akyra Matthijssen en Rowena van Pelt het opnemen tegen 18 anderen. Rowena behaalde een 15e plaats en Akyra een mooie 8e plaats. Ook in de senior top was er genoeg concurrentie. Celina wist een nette 7e plaats binnen te slepen.

Na de solisten was het de beurt aan onze twirlers. Voor deze meiden extra spannend omdat dit hun eerste jaar is met hun twirl routine. Britt en Milena kwamen beide uit in de N3 junior. Milena kreeg een 7e plaats en Britt wist zelfs iedereen te verslaan en werd Brabants Kampioen met haar twirl! Celina en Akyra komen met hun twirl uit in de N3 senior categorie. Akyra behaalde een 8e plaats en Celina kreeg een bronzen medaille wat dus goed is voor een mooie 3e podiumplaats!

Als laatste was het de beurt aan de teams en groepen.

Het C-team wat uitkomt in de jeugd 3, liet weer een spetterende show zien. Zij behaalde een 4e plaats en vielen helaas net buiten de prijzen. Het E-team wat uitkomt in de jeugd 2, wist een beker binnen te slepen met een 3e plaats op het podium. Het A-team mocht ook het podium betreden, zij kwamen uit in de senior midden en wisten een 3e podiumplaats te behalen. Voor onze jongste toppertjes van de D-groep was er ook een beker want zij stonden op nummer 2 op het podium! En als laatste behaalde onze B-groep, die uitkomt in de senior basis, een 1e plaats en werden dus Brabants Kampioen!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief