Afbeelding

SV Eeuwig Schaak klaar voor start schaakseizoen

Sport en vereniging

RUCPHEN - Donderdag 24 augustus gaat voor de leden van Eeuwig Schaak het schaakseizoen 2017-2018 van start. Er wordt dan begonnen met een Open Avond, waarop een zeer vriendschappelijk mini-toernooitje met rapid-tempo wordt gespeeld en waarop iedereen, lid of geen lid, welkom is en mee kan doen.

De clubavond begint om 20.00 uur. De jeugd start op dinsdag 5 september en speelt dan van 15.30-17.00 uur. Plaats van handeling is 't Trefpunt in de Raadhuisstraat in Rucphen.

Wat doet een schaker in de zomer? Sommige fanatieke schakers doen mee aan allerlei zomertoernooien en offeren daar soms zelfs hun vakantie aan op. Voor wie getrouwd is en kinderen heeft is dit geen goed recept voor een gezond huwelijk. Sommigen schaken in de zomer op internet. Anderen gaan tegen het begin van het seizoen flink trainen. Veruit de meeste schakers van Eeuwig Schaak doen in de zomervakantie even helemaal niks aan schaken. Pas als het nieuwe seizoen weer begint, raken ze de schaakstukken aan en gaan ze weer vol frisse moed aan de gang. Even het schaakbord met rust laten is soms ook wel gezond.

Voor wie toch nog wat wil trainen is www.stappenmethode.nl een geschikte site. Deze site is ook uitstekend geschikt voor huisschakers, die zich willen verbeteren in de schaaksport en is ook ideaal voor jeugdschakers, de doelgroep waar de site in eerste instantie voor bedoeld was. Deze site bestaat uit schaakopgaven in alle moeilijkheidscategorieën. Er staan voor iedere dag opgaven in voor Stap 1 t/m 7. Stap 1 is beginnersniveau, Stap 7 is voor schaaktalenten met grootmeesteraspiraties. In de allerhoogste stappen simpelweg het antwoord bekijken en langzaam naspelen is ook al bevorderlijk voor het eigen inzicht. Als voorbeeld hier een opgave van niveau Stap 3. Wit geeft mat in 2.

Veel succes ermee en wellicht tot kijk op 24 augustus!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief