Afbeelding

FC Brabantia activiteiten

Sport en vereniging

RUCPHEN - Er is weer heel wat gefietst door onze vereniging een klein overzicht van onze activiteiten deze maand.

Op 15 juli is de Brabantse Pijl verreden onder goede weersomstandigheden, een gezamenlijke rit door de A- en de B-groep met een aangepast tempo. De bedoeling van deze rit met een feestelijk tintje was, de contacten tussen de beide groepen te onderhouden of te verstevigen. We zijn hierin gedeeltelijk geslaagd, jammer dat niet iedereen mee kon fietsen, om welke reden dan ook.

De rit naar Rilland-Bath op 22 juli met een gezamenlijke rust bij Non Plus Ultra. De route was uitgezet langs de bocht van Bath, bij de scheepvaart wel bekent en het weer was goed, de stemming in de groep deed niet onder voor het weer. Het uitzicht over de bocht van Bath was de moeite waard. Het is mooi om te zien hoe de grote containerschepen door de Bocht van Bath richting Antwerpen varen. Na de rust bij Non Plus Ultra (tot hier en niet verder), is er maar een mogelijkheid, omkeren en huiswaarts en dat hebben we dan ook gedaan.

Zaterdag 29 juli clubrit naar Perron-Noord in Brasschaat, vlakbij het militaire vliegveld. De reclame zegt: Onthaasten bij Perron-Noord. Maar van onthaasten is weinig terecht gekomen. Na de verdiende rust van beide groepen, stonden de neuzen weer huiswaarts. Via de Maatjes, Nieuwmoer en Schijf bereikten we de thuisplaat. Een prachtige rit die er zeker in moet blijven.

Zomervakantie

Bij FC Brabantia is nu de zomervakantie definitief begonnen. De Brabantianen zwerven, zoals vanouds uit over Europa en wellicht nog verder. Zij zoeken de zon op of genieten van een doe vakantie. Ongetwijfeld zijn er leden die de vakantie gebruiken om wat extra kilometers te maken of enkele cols te beklimmen. Zij die liever thuis blijven kunnen misschien wat tijd vrij maken om wat extra kilometers te maken, als ze dat willen. Deze mogelijkheid is er sinds jaren weer omdat het rittenprogramma niet stopt. Ook een prima gelegenheid voor hen die kennis willen maken met FC Brabantia. Fiets eens mee en proef de sfeer, misschien is het iets voor u of haar, u bent van harte welkom.

Voor meer informatie over de ritten www.fcbrabantia.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief