Rodeo Ruiters Rucphen Brabantse Kampioenschappen

Sport en vereniging

RUCPHEN - 29 en 30 juli zijn Regiokampioenschappen outdoor pony's en paarden verreden te Dongen. Deze kampioenschappen zijn de aanloop voor het NK te Ermelo. Van onze club waren er verschillende combinaties die mochten deelnemen aan deze kampioenschappen.

Zaterdag 29 juli vond het ponyconcours plaats. In het onderdeel Dressuur behaalde Liv Martens in de eerste proef met haar Cindy de 2e prijs met 70,33% en na het overkampen werd ze in de categorie AB-B overall 7e met 65,5%. Hiermee heeft ze een ticket verkregen voor de Nederlandse Kampioenschappen te Ermelo op 26 augustus.

Verder behaalden de volgende combinaties mooie resultaten. In de Dressuur werden Sterre Martens en Don't Forget me 8e in de klasse D/E-Z1 met 64,56%. Meke Braspenning werd met haar Pablo R 6e met 61,91% in de klasse C-Z1/Z2, Nicky Franken werd met Cupido 17e in de klasse DE L1 met 63,75%, Laura Hendriks werd met Hiawatha 5e in het eerste onderdeel van de klasse C-B met 66,83% en Melanie van Oers werd met Paco 20e met een score van 58,83% in de klasse DE-L1.

In het onderdeel springen kwamen ook verschillende Rodeo Ruiters aan start. Laura Hendriks behaalde de 7e prijs in de klasse C-B met haar Hiawatha met 71 stijlpunten. Nicky Franken behaalde met Cupido een knappe 7e prijs in de klasse DE-L met een snelle tijd en daarmee een startplaats voor de Hippiade in Ermelo.

Femke van de Maagdenberg kwam met Silvi aan de start in de klasse DE-B wat haar een mooi ervaringsrondje opleverde met haar jonge pony.

Paarden

Zondag 30 juli kwamen de paarden aan de start.

Bij de dressuur in de klasse Z2 was voor de Rodeo Ruiters Rucphen Cindy Bom afgevaardigd met haar paard James. Zij behaalde in de eerste proef een 11e plaats met 61,25%.

Bij het springen waren afgevaardigd in de klasse B. Britt de Groen met Heaven Z.G. Zij behaalde een 19e plaats. Kelly Kreeft met Daniet behaalde in de klasse B een 48e plaats.

In de klasse Z startte Luke Suikerbuyk met Degina, Hij behaalde een 35e plaats. Ook Annelin Schrauwen startte in de klasse Z met Bronx en zij behaalde in de eerste manche een 20e plaats. Annelin mocht ook de 2e manche rijden en behaalde na een foutloze 2e rit een mooie 11e plaats wat haar een ticket opleverde voor het NK in Ermelo voor paarden op 2 september.

Al onze Rodeo Ruiters die een startplaats hebben verkregen voor het NK in Ermelo wensen wij alvast heel veel succes.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief