Turfloop in ere hersteld

Sport en vereniging

RUCPHEN - Na enkele jaren van afwezigheid werd afgelopen weekend de SchijfseTurfloop in ere hersteld. Hiervoor werd aangesloten in het feestweekend rondom de Schijfse kermis.

Zoals vanouds heerste er ook dit feestweekend een gezellige sfeer in het kleinste kerkdorp van de gemeente Rucphen. Negen AVR'90-leden namen actief deel aan de Schijfse Turfloop en in het vrijwilligerskorps werden ook meerdere AVR-leden herkend. Om 6 uur startte de kinderloop over een afstand van 1 km. Hieraan namen o.a. Quinten en Isabelle Mathew deel. Dit zijn de kleinkinderen van Johan Peeters en Petra Veraart; jong geleerd is oud gedaan! Om 7 uur klonk het startschot voor de overige deelnemers. Het parcours over een ronde van 5 km liep gedeeltelijk door het bos wat erg aangenaam was in verband met het benauwde weer. Maar het laatste stuk door de woonwijk met veel bochtwerk was pittig. De lopers die dit nog niet genoeg vonden mochten de ronde twee keer lopen. Winnaars van de 5 km werden Kees Lazeroms (17:56) uit Etten-Leur en Nienke van Overveld (21:37) uit Schijf. De eerste AVR-man die de finish passeerde was Nico Koijen. Deze keer ging het hem een stuk beter af dan tijdens het Rondje Sprundel, maar toen was het écht veel te warm voor Nico (en vele anderen). Nico zal beslist tevreden geweest zijn met zijn tijd van 25:59. Ook de dames Petra Veraart (28:09) en Marion van den Ende (31:14) mochten tevreden zijn. De organisatie maakte voor de 10 km één totaaluitslag voor alle leeftijdscategorieën op. Na het Rondje Sprundel schreef Melvin Franken (33:24) ook de Turfloop op zijn naam. Melvin bleef de nummer 2 (Ricarco Sint Nicolaas uit Flakkee) 35 seconden voor. De nummer 3 (Nick Jansen van Sprint) was net iets te snel voor Toon Heeren (35:04). Rolino Dircken (9e) bleef met 39:43 mooi onder de 40 minuten en Chris Hoebergen (16e) finishte in 44:20. Frans van Bedaf en Johan Peeters liepen samen, waarbij Johan het tempo aangaf (zodat Frans niet te snel startte). In de eindsprint versloeg neef Frans (49:31) oom Johan (49:37); gezien het leeftijdsverschil van meer dan 20 jaar, hoeft Johan zich daar niet voor te schamen. Bij de dames werd de Sprundelse Marian Lauwerijssen (44:37) winnares op de 10 km. Het verschil met José van der Linden (44:36) en Yvonne Boot (44:50) was niet groot. De nummers 1, 2 en 3 werden verrast met een bos bloemen en een mand van een plaatselijke ondernemer. De organisatie kan terugkijken op een geslaagde terugkeer van de Schijfse Turfloop!

Vakantie

Voor wat betreft wedstrijden in de regio is het nu vakantie tot de derde dinsdag in augustus. Dan is de Hoevense Polderloop. Maar in de tussentijd kan er natuurlijk gewoon wekelijks getraind worden op de baan van AVR'90 op maandag en donderdag om 7 uur en op dinsdag om kwart over 7.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief