Tijdcapsule begraven.
Tijdcapsule begraven. Foto: Doortje Verkade

Kinderen van Het Palet gaan zelf geschiedenis schrijven

Sport en vereniging

RUCPHEN - Op 14 oktober hebben de kinderen van Het Palet uit Rucphen zelf geschiedenis geschreven. De week voor de herfstvakantie staat altijd in het teken van een projectweek op school. Dit jaar is ervoor gekozen om door middel van een tijdmachine terug te gaan in de tijd. Bij de ingangen is een tijdmachine gebouwd die werkt op de verwerking van petflessen. De kinderen zamelen zo flessen in en de opbrengst hiervan komt ten goede aan de kinderen.

Op maandag mochten de kinderen verkleed naar school komen en samen zijn we terug in de tijd gestapt.

Zo krijgen de kleuters spelenderwijs, onderwijs over ridders en prinsessen. Nemen de kinderen van groep 3/4 een kijkje in de Dino-tijd, zij hebben aan het begin van de week gekeken wat ze al weten en wat ze graag nog willen leren. Ze hebben onder andere fossielen uitgebikt.

Groepen 4/5 nemen een kijkje in de prehistorie, wat was er toen? Hoe leefde ze, wat aten ze etc.

De hoogste groep 6/7/8 heeft zich bezig gehouden met de Tweede Wereld oorlog in. Zo gingen zij zich verdiepen in het dagboek van Anne Frank, de tijdlijn uit het boek halen, wanneer gebeurde wat. Wat zijn de belangrijkste gebeurtenissen uit het leven toen?

Tijdscapsule

Ook is er een tijdscapsule gecreëerd. Iedere klas heeft een fles of schatkist gevuld, met informatie van nu, die we aan het einde van het jaar op gaan graven. We kijken dan terug in de geschiedenis van nu. Zo kunt u denken aan een meetlijn waar alle kleuters op staan hoe groot ze nu zijn, hoeveel zijn ze dan gegroeid in een half jaar? Waar we natuurlijk niet omheen konden is een krantenartikel van deze ochtend, waar de nieuwe Corona richtlijnen opstaan, hoever zijn we dan?

Hopelijk verder dan nu. Ook hebben kinderen een brief ‘van zichzelf naar zichzelf’ geschreven.

Afsluiting

Andere jaren hadden we altijd een grootse afsluiting waar familieleden mogen komen kijken, maar helaas kan dat dit jaar wegens de corona niet doorgaan. Op donderdag hebben de groepen samen met onze drama-docent optredens gegeven voor elkaar, ze hebben hier samen hard aan gewerkt en geoefend. En op vrijdag zijn de klassen bij elkaar gaan kijken wat ze hebben gedaan en geleerd.

Bijzondere week

De projectweek is ieder jaar weer een bijzondere week. En wij proberen het voor de kinderen zo levendig mogelijk te maken. Ondanks de coronamaatregelen is het toch weer een geslaagde week geweest.

Tijdcapsule begraven


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief