Handbalvereniging Orion schrijft geschiedenis
De D-jeugd van Orion heeft zich goed vermaakt tijdens de eerste buitentraining
De D-jeugd van Orion heeft zich goed vermaakt tijdens de eerste buitentraining (Foto: M Buijs)

Handbalvereniging Orion schrijft geschiedenis

  Sport en Vereniging

RUCPHEN - Vanwege de huidige 'lockdown' kan handbalvereniging Orion niet binnen trainen en is er even geen handbal mogelijk. Althans dat zou je denken. We handballen normaliter alleen in de periode van april t/m september buiten en spelen normaliter in de wintermaanden binnen in de sporthal.


Toch wil de handbaljeugd graag spelen wat heeft geleid tot een unicum in de Orion-geschiedenis. Nu bijna hartje winter met temperaturen net boven het vriespunt is Orion gestart met buitentrainingen, een uitzonderlijke situatie in de handbalsport. Met een venijnige wind was het extra koud, waardoor de trainers op het veld stonden met extra kleding, handschoenen en zelfs een muts op. De handbaljeugd kon het allemaal weinig schelen en enkele van hen kwam gewoon met een korte broek opdagen. Handbal is dan ook niet voor mietjes.

Oliebollenactie gaat door

Ondanks de huidige 'lockdown' en het gebrek aan de Carnaval gaat HV Orion op carnavalszaterdagochtend (13 februari) toch weer de tradionionele oliebolactie houden. Het bestuur heeft vooralsnog besloten dit jaar geen huis-aan-huis verkoop te gaan doen. In plaats daarvan wordt een digitale voorverkoop georganiseerd en staan we uiteraard weer met een oliebollenkraampje bij supermarkt de Plus met heerlijke verse oliebollen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief