Insectenhotel
Insectenhotel (Foto: Kees Verbocht)

Voorjaarsactie nestkastjes in de Heemtuin Rucphen

  Sport en Vereniging

RUCPHEN - In mei leggen alle vogels een ei. Ook in de vogelwereld is er behoeft aan starterswoningen. Vandaar dat de vrijwilligers van de Heemtuin de mouwen hebben opgestroopt en een hele reeks nestkasten hebben getimmerd.


Vanaf Tweede Paasdag tot 1 mei aanstaande, biedt de Heemtuin Rucphen een voorjaarskorting aan van 20 procent op de aanschaf van nestkastjes, vleermuiskasten en insectenhotels.

De Heemtuin biedt nestkasten aan voor verschillende vogels, zoals pimpelmezen en koolmezen, maar ook voor spechten, gierzwaluwen, merels, bonte vliegenvanger, boomklevers en steenuil.

Ook voor eekhoorns hebben we fraaie kasten. De kasten voor vleermuizen zijn zogeheten zomerkasten. Overdag rusten de vleermuizen hierin en in de avondschemering laten ze zich eruit vallen en fladderen dan de avondlucht in, op zoek naar insecten.

Bestellen

Mocht een bepaald type kast uitverkocht zijn, dan kunt u deze nabestellen. Als u dit voor 1 mei 2021 doet, dan blijft de actieprijs geldig.

U kunt de nestkasten per mail bestellen. Stuur dan een bericht naar heemtuin@heemtuinrucphen.nl.
Maar natuurlijk mag u ook naar de Heemtuin komen tijdens de openingsuren.

Openingstijden

De Heemtuin is alle werkdagen geopend van 09.00 uur tot 16.00 uur.

Dit voorjaar en zomer is de tuin elke zondagmiddag en op Tweede Pinksterdag geopend van 13.00 uur tot 16.00 uur. Tijdens Eerste Pinksterdag is de Heemtuin gesloten.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
Vacatures

CE chauffeur

's Hertogenbosch

Diverse functies

West-Brabant

Technisch werkvoorbereider en een magazijnmedewerker

Oosterhout

Conciërge

Bergen op Zoom

Magazijnier Voltijds m/v

Baarle-Hertog België