De fanatieke deelnemers van 'Eiland' onderbreken de fietstocht voor een groepsfoto
De fanatieke deelnemers van 'Eiland' onderbreken de fietstocht voor een groepsfoto Foto: M Buijs

Zonnige fietstocht bij Handbalvereniging Orion

Sport en vereniging

RUCPHEN - Onder het genot van een zomerse zon, werd afgelopen zondag de GezelligheidsFietstocht van handbalvereniging Orion verreden. Deze fietstocht zou eigenlijk afgelopen 2e Pinksterdag georganiseerd worden, maar werd toen vanwege de natte weersvoorspellingen verzet naar afgelopen weekend. Een beter fietsweer had de organisatie zich niet kunnen wensen. 

Normaliter organiseert Orion op 2e Pinksterdag een Gezelligheidstoernooi, maar door de Covid-beperkingen werd dit opgezet naar een GezelligheidsFietstocht. De deelnemers konden als gezin in een eigen ‘bubbel’ een tocht door onze kerkdorpen afleggen, waarbij er onderweg bij verschillende adressen spelletjes werden georganiseerd. Net als bij ons Gezelligheidstoernooi was het thema ‘Landen’ en zowel de adressen als de deelnemende gezinnen waren verkleedt in een land naar keuze. Zo fietsen de deelnemers langs Sardinië, Nederland, Mexico en de USA. De deelnemende gezinnen hadden originele landsnamen als ‘Smurfenland’, ‘Sportland’, ‘Eiland’ en ‘Snorkelland’.

Alternatieve competitie

Met de versoepelingen rondom de Covid pandemie mag de handbaljeugd binnenkort weer echte wedstrijden gaan spelen tegen naburige verenigingen. Op zondag 13 juni starten we dan met een (erg verkorte) alternatieve competitie, waarbij we 3 weekenden op rij alsnog echte handbalwedstrijden gaan spelen. Het speelschema van deze wedstrijden is te vinden in de HandbalNL-app.

Voordat de competitie van start gaat organiseren we zondagochtend a.s. voor de laatste keer nog wat wedstrijden. Dan spelen de D- en E-jeugd weer onderlinge duels. All deze jeugdleden worden om 10:30 uur verwacht, waarna we net voor de lunch om 12:00 uur weer klaar zijn.

De actiefoto’s van de afgelopen wedstrijden zijn te vinden op onze website www.hvorion.nl/fotos



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief