Hermen Kobus en Erik de Wild op het podium.
Hermen Kobus en Erik de Wild op het podium. Foto: Monique/WiMo fotografie
fotoalbum

Hermen Kobus finisht als eerste bij GTC Rally op Breda Airport

Door: Amber Kuijs Sport

HALDERBERGE - Enkele duizenden rallyliefhebbers hebben in de stralende zon kunnen genieten van de GTC Rally op Breda International Airport. Bij de Rally is Hermen Kobus als winnaar uit de bus gekomen. Het was zijn eerste overwinning in de GTC Rally. 

Na drie proeven stond Hermen Kobus al aan de leiding, maar De Jong en Weijs volgden binnen drie seconden. Alleen reden de laatst genoemden hun wagen stuk in een grote kuil vlak na de start. 

"Ze hadden me gewaarschuwd voor een grote kuil op het einde van het onverhard, maar de kuil zat helemaal in het begin. Die proef had niet gereden mogen worden, want het was een wagenbreker. De motor van onze Fiesta is stuk…" vertelde Hans Weijs tegen de site van GTC Rally. B

Vanaf de vierde proef was de winst voor Kobus in zicht. Hij reed met 2'49"8 voorsprong op Kevin van Deijne over de finish. De Nederlands kampioen vertelde aan de site: "Vorig jaar was ik hier al de beste, maar toen moest ik door een turboprobleem tevreden zijn met de derde plaats. Dit is een prachtige revanche na een sterke wedstrijd." 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief