Afbeelding
Foto: Peter Visser

NAC versterkt zich met Velanas (23) en Bakker (26)

Door: Redactie Sport

BREDA - NAC heeft twee nieuwe spelers vastgelegd. De 23-jarige middenvelder Odysseus Velanas komt per direct over van FC Utrecht en tekent een contract voor één jaar met een optie voor nog een jaar. Odysseus speelde zijn wedstrijden voor Jong FC Utrecht en zal zich vanaf aankomend seizoen in het geel-zwart hullen. Ook de 26-jarige Danny Bakker komt over naar NAC.

Voor Odysseus begon het allemaal bij VV Jonathan in Zeist. In 2013 maakte hij op 14-jarige leeftijd de overstap naar FC Utrecht. Daar maakte de in Griekenland geboren middenvelder in 2016 zijn profdebuut in het Rat Verlegh Stadion tijdens de wedstrijd NAC – Jong FC Utrecht. In de Eredivisie kwam hij tot twee duels voor FC Utrecht. Na anderhalf seizoen Jong FC Utrecht werd hij voor een half jaar verhuurd aan Helmond Sport. Door een blessure kwam hij daar niet verder dan zes wedstrijden. Tussen februari 2015 en september 2016 kwam hij tevens uit voor diverse vertegenwoordigende jeugdelftallen van Nederland. Hier kwam hij in totaal tot twaalf wedstrijden.

“De club is ambitieus en volgens mij wordt het tijd dat we naar het hoogste niveau gaan”, vertelt Velanas zelf. “Ik ben een speler die goed aan de bal is, een goede dribbel heeft en goed is in de passing. Hopelijk wordt het een jaar met een hoog rendement voor mij, met veel goals en assist.” Eric Hellemons is blij met de aanwinst. “Odysseus is een speler met veel potentie. Een speler die past binnen de visie van de club. Hij heeft al heel wat wedstrijden achter zijn naam staan en kan daardoor ook direct van waarde zijn voor het elftal. Gezien zijn leeftijd kan hij zich ook nog sterk ontwikkelen. Hij past uitstekend in het geschetste profiel voor zijn positie.”


Bakker
Eerder deze week maakte NAC ook bekend zich te versterken met Danny Bakker. De 26-jarige Bakker komt transfervrij over naar NAC en tekent een contract voor twee jaar met de optie voor nog een jaar. Danny Bakker, die ook als middenvelder uit de voeten kan, wordt in eerste instantie aangetrokken als linker centrale verdediger. “Danny is voor ons de linker centrale verdediger waar we al enige tijd naar op zoek waren”, aldus De Graaf. “Hij beheerst over een uitstekende traptechniek, waarmee hij ons verder kan helpen in de opbouw. Met zijn ervaring kan hij ook de rest van de defensie goed aansturen. Danny heeft een goede persoonlijkheid en is een uitstekende prof. Hij wil altijd hard werken en kan daarmee tevens fungeren als voorbeeldfunctie voor de jonge spelers.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief