Nieuwe storm ligt op de loer en hij heet Dennis
Foto: Owen de Vries

Nieuwe storm ligt op de loer en hij heet Dennis

  Weer

RUCPHEN - Terwijl storm Ciara ons net heeft verlaten, is haar opvolger alweer in de maak. De storm, die als naam reeds Dennis heeft gekregen, wordt net als Ciara komende zondag verwacht.


Afgelopen zondag zorgde Ciara voor flink wat schade. Tot grote incidenten leidde het niet, er was vooral sprake van omgewaaide bomen of bomen die dreigden om te vallen, gevaarlijke takken, afgewaaide dakpannen en omgevallen steigers. De brandweer moest honderden keren uitrukken om assistentie te verlenen.

Storm Dennis ligt op de loer met op zondag kans op zeer zware windstoten en tevens grote kans op regen. Van winterse temperaturen is geen sprake, want de temperatuur kan tijdens de storm oplopen naar 14 tot 15 graden.

Stormen waarvoor het KNMI een code oranje of rood voor windstoten uitgeeft, krijgen sinds september 2019 een naam. Uit onderzoek in Groot-Brittannië blijkt namelijk dat naamgeving van stormen het bewustzijn van gevaarlijk weer verhogen en mensen ertoe aanzet actie te ondernemen om schade en letsel te voorkomen. De eerste stormen die een naam kregen waren Atiyah en Brendan, maar die bereikten Nederland nooit. Na Dennis komen eventueel Ellen, Francis, Gerda, Hugh, Iris, Jan, Kitty, Liam en Maura aan de beurt.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief