Snelheidsduivel zorgt voor spectaculaire achtervolging op A4

  112 Meldingen

STEENBERGEN - Te hard rijden, zonder rijbewijs en dan ook nog eens een aantal keren langs rechts inhalen. Een 37-jarige man uit Kortgene werd zondag aangehouden door de politie, vanwege zijn buitensporige rijgedrag. Vanwege deze feiten kreeg hij al een flinke stapel processen-verbaal met zich mee én hij kreeg te horen dat hij niet verder mocht rijden. Toen hij besloot om toch verder te rijden, kwam een wilde achtervolging tot stand.


Een onopvallende surveillance wagen van de verkeerspolitie werd zondag rond 15.00 uur  op de A58 ter hoogte van Roosendaal door de verdachte langs rechts ingehaald. "Vervolgens haalde de man nog een aantal keer rechts in en reed hij 49 kilometer per uur te hard", meldt de politie. Toen de man staande werd gehouden, bleek dat hij ook niet in het bezit was van een geldig rijbewijs, omdat hij een dag eerder had gereden onder invloed. Hij kreeg drie bekeuringen en mocht van de agenten niet verder rijden.

"Kort daarna bleek dat de man toch was gaan rijden." Verschillende eenheden van de politie keken naar het voertuig van de verdachte uit en uiteindelijk werd hij gespot op de A4 bij Steenbergen. "Daar kreeg hij een stopteken, maar dat negeerde hij. Uiteindelijk moesten er drie politieauto’s aan te pas komen." De man werd op de snelweg klem gereden en uit het voertuig gesleurd. Eenmaal op het bureau vond de man het ook nodig om een aantal agenten te bedreigen. "Uiteindelijk is hij na verhoor met een proces-verbaal op zak heengezonden. De auto van de man is in beslag genomen."

 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief