Foto: Pixabay

400.000 euro aan hennepspullen in beslag genomen tijdens politieactie Markiezaten

  112 Meldingen

DINTELOORD - Tijdens een actie van het hennepteam in het politiedistrict de Markiezaten zijn dinsdag diverse hennepkwekerijen ontdekt in onder meer Dinteloord. In totaal is tijdens de actie in Roosendaal, Dinteloord en Bergen op Zoom voor 400.000 euro aan hennepspullen in beslag genomen en vernietigd.


In een loods aan de Oostgroeneweg werden twee recent geoogste kweekruimtes aangetroffen. In een ruimte waren ruim tweehonderd hennepplanten geknipt en ter plaatse gedroogd. In een andere ruimte werd een grote hennepkwekerij aangetroffen, verdeeld over vier grote ruimtes. Er waren geen personen aanwezig in de loods.

Tijdens de politieactie in Roosendaal, Dinteloord en Bergen op Zoom is in totaal voor een straatwaarde van 330.000 euro aan hennepplanten ontdekt. Deze zijn samen met de inbeslaggenomen goederen ter waarde van vele tienduizenden euro's vernietigd.

Bij de verdachten waar eerdere oogsten zijn behaald, wordt een berekening gemaakt om dit onrechtmatig verkregen voordeel terug te betalen. Daarnaast wordt tegen alle verdachten proces-verbaal opgemaakt. De personen die niet bij de hennepkwekerijen werden aangetroffen, worden later verhoord en mogen zich op een later tijdstip bij de rechter verantwoorden.

 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief