Foto: Politie

Twee invallen in Steenbergen: bijna 10.000 hennepstekken en planten

  112 Meldingen

STEENBERGEN - De politie is dinsdagmiddag een inval gedaan in een woning aan de Duivenvoorde in Steenbergen. Agenten troffen daar bijna achthonderd hennepstekken en ruim honderd hennepplanten aan. Een man en een vrouw zijn daarbij aangehouden. Daarnaast werd een inval gedaan aan de Irisstraat in Steenbergen, waarbij een flinke hennepstekkerij werd ontmanteld. Hierbij werden bijna negenduizend stekken gevonden.


Dinsdagochtend werden al ruim elfhonderd hennepplanten geruimd in Tholen en Scherpenisse. In een bedrijfspand aan de Schelde Rijnweg in Tholen werd een hennepkwekerij gevonden met bijna vijfhonderd planten. Er werd tijdens de inval niemand aangehouden. Diezelfde dag werden in een woning aan het Anna van Burenplein in Scherpenisse zeshonderd hennepplanten aangetroffen. "Ook hier werd niemand aangehouden", aldus de politie.

De invallen maken onderdeel uit van een speciale actiedag van de politie in Zeeland en West-Brabant. Daarbij zijn diverse hennepkwekerijen opgerold met in totaal 12.000 hennepplanten en - stekken.Onder andere in Tilburg, Waalwijk, Oosterhout en Raamsdonkveer heeft de politie ingevallen gedaan.

 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief