77-jarige man uit Steenbergen overleden na vliegtuigcrash Willemstad
Foto: Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

77-jarige man uit Steenbergen overleden na vliegtuigcrash Willemstad

  112 Meldingen,112 Nieuws

STEENBERGEN - Bij een ongeval met twee sportvliegtuigen is vrijdagmiddag een vliegtuig zijn neergestort op de Noordlangeweg. Hierbij is een 77-jarige man uit Steenbergen overleden. Dat meldt Bn DeStem. Ook een man uit Delft kwam om bij het ongeluk. 


International Airport Breda bevestigt dat de vliegtuigjes omstreeks 10.00 uur vanaf daar zijn opgestegen. Beide vliegtuigen kwamen van het Vliegend Museum Seppe. Het gaat om twee dezelfde piper cubs uit de jaren vijftig. Het zijn privévliegtuigjes, die - als ze niet vliegen - worden gestald in het museum.

De twee sportvliegtuigjes kwamen in de lucht met elkaar in botsing. Hierbij maakte een van de twee een noodlanding. Het andere vliegtuigje is gecrasht. De beide inzittenden van het gecrashte vliegtuigje zijn overleden. De inzittenden van het andere vliegtuigje zijn veilig. Onbekend is of zij gewond zijn. Vooralsnog is de oorzaak ook onbekend. Hiernaar wordt uitgebreid onderzoek gedaan. Hulpverleners zij massaal uitgerukt. Zo kwam onder andere een traumahelikopter ter plaatse. 

Meer info volgt.

Hieronder is te zien hoe het neergestorte vliegtuigje in een weiland ligt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief