Foto: Venema Media

Oorzaak van grote brand in historisch pand in centrum Steenbergen nog onbekend

  112 Meldingen,112 Nieuws

STEENBERGEN - Het is nog niet bekend wat de oorzaak is geweest van de grote uitslaande brand die zondagavond een historisch pand aan de Kaaistraat in het centrum van Steenbergen in de as heeft gelegd.


De brand brak omstreeks 21.00 uur uit. Direct na de melding schaalde de brandweer over naar grote brand, waarbij tevens veel rook vrij kwam. De Kaaistraat werd vanwege de hulpverlening door de politie en de gemeente Steenbergen afgesloten.

Vermoedelijk is het vuur op de bovenste verdieping van het historische pand ontstaan. Diverse
aangrenzende panden hebben door de rook en het bluswater ook schade opgelopen, waaronder de winkels van het Kruidvat en lifestyle-winkel De Suijkerpot.

Burgemeester Ruud van den Belt van de gemeente Steenbergen kwam zich persoonlijk op de hoogte stellen van de brand en om de gedupeerde bewoners te ondersteunen. Negen bewoners van in totaal drie woningen zijn elders opgevangen, zo heeft Veiligheidsregio laten weten.

De brandweer heeft diverse huisdieren, waaronder enkele konijnen en een kat, uit de woningen gehaald. De veiligheidsregio liet omstreeks 22.45 uur weten dat de brand onder controle was.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES