Afbeelding

Stormschade in Steenbergen: Schade aan Maria Regina

Door: Remko Vermunt 112 Meldingen

STEENBERGEN - De zware westerstorm die donderdag over ons land raast is flink huis aan het houden. Door de vele schademeldingen is hulplijn 112 slecht te bereiken. Mensen worden daarom door de politie opgeroepen om enkel te bellen met meldingen waarbij iedere seconde telt. "Bel voor omgevallen bomen dus niet 112, maar schakel liever de eigen gemeente in." De schademeldingen stromen in heel West-Brabant binnen. De meeste meldingen gaan over omgevallen bomen, weggewaaide dakpannen en verkeersongelukken.

Ook Steenbergen heeft te maken met stormschade. Zo is er schade ontstaan aan basisschool Maria Regina. "De storm heeft helaas schade aan ons gebouw veroorzaakt. De gemeente en brandweer waren en zijn snel ter plaatse. De situatie is onder controle en wordt nauwlettend in de gaten gehouden", laat de school weten. Gemeentewoordvoerster Chris Methorst- Lauwers laat weten dat er schade is ontstaan aan het dak. "Het is in principe veilig nu, maar de kinderen zitten in het gemeentehuis en kunnen daar door de ouders opgehaald worden." De school is vanmiddag dicht vanwege de schade. 

De gemeente Steenbergen laat verder weten dat de Krommeweg in Steenbergen volledig is afgesloten, in verband met afgewaaide takken en bomen. "De zware storm veroorzaakt ook in onze gemeente de nodige overlast. Onze medewerkers zijn druk bezig om onder meer wegen zo schoon en veilig mogelijk te houden. Pas goed op u zelf en ga niet naar buiten als dit niet per se nodig is."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief