De verstekelingen zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.
De verstekelingen zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. (Foto: Venema Media)

Vijf verstekelingen aangetroffen in Spaanse vrachtwagen op A4 bij Dinteloord

  112 Meldingen

DINTELOORD - In een Spaanse vrachtwagen, geladen met meloenen, zijn gisteravond op de A4 bij Dinteloord vijf verstekelingen aangetroffen. Zij hadden zelf via WhatsApp contact gezocht met de Belgische politie. De chauffeur is aangehouden. 


Rond 18.40 uur kwam er een melding binnen dat een vrachtwagen met koeltrailer vanuit België, via de A4, de Nederlandse grens over komt. Vermoedelijk zouden er vluchtelingen inzitten waar het niet goed mee ging. Meerdere eenheden rukken uit om de vrachtwagen op te sporen.

De vrachtwagen krijgt van een eenheid een stopteken. Als de chauffeur op verzoek van de agenten de deuren aan de achterzijde van de Spaanse vrachtwagen opent, komen er vijf mannen tevoorschijn. Ze zijn vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst. Het vijftal zou zelf via WhatsApp contact gezocht met de Belgische Politie. Mogelijk hadden ze zuurstofgebrek binnen in de vrachtwagen. 

De verstekelingen zijn nagekeken door een ambulance. Nadat ze meegenomen zijn naar het politiebureau, zijn ze overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. De chauffeur van de vrachtwagen, een 27-jarige man uit Marokko, is aangehouden. Hij wordt verdacht van mensensmokkel en zit vast.  

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES