Drie nieuwe aanhoudingen in vermissingszaak Johan van der Heyden (56)
Foto: Politie.be

Drie nieuwe aanhoudingen in vermissingszaak Johan van der Heyden (56)

  112 Meldingen

HOOGERHEIDE - In het onderzoek naar de sinds zondag 2 juni 2019 spoorloos verdwenen Belgische loodgieter Johan van der Heyden (56), zijn de afgelopen dagen drie aanhoudingen verricht, onder andere een in Hoogerheide. 


In de loop van vrijdag 15 november zijn twee minderjarige jongens aangehouden. Omdat deze verdachten minderjarig zijn, is de politie erg terughoudend met het geven van identiteitsinformatie. Om die reden zijn hun woonplaats en leeftijden dan ook niet bekend gemaakt. 

Afgelopen nacht heeft een arrestatieteam ook nog een 30-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfsplaats aangehouden in een woning in Hoogerheide. Alle verdachten zijn ingesloten en worden verhoord door de recherche. Op het moment van de aanhoudingen zijn op verschillende locaties zoekingen gedaan. Er zijn toen diverse goederen in beslag genomen. 

Deze drie aanhoudingen hebben het totaal aantal verdachten in deze zaak naar zes gebracht. Vijf van hen zitten vast in Nederland: drie mannen en twee vrouwen. Ook zit er nog een vrouw in België vast. 

Steenbergen
Onlangs werden er in Steenbergen en omgeving ook diverse onderzoeken gedaan. Dit heeft geleid tot nieuwe informatie. Eén van de tips ging over de witte bus van Van der Heyden, een Peugeot Boxers. Deze bus zou aan de Schansdijk in Steenbergen hebben gestaan voordat hij, leeg, werd aangetroffen in Den Bosch.

De Hoofdofficier van Justitie in Breda heeft ene beloning van 15.000 euro uitgeloofd in het onderzoek naar de verdwenen Johan van der Heyden. Dit geldbedrag is voor de persoon die  het onderzoeksteam de informatie geeft die leidt tot de oplossing van dit ernstige misdrijf.

Vermissing
Johan Van der Heyden (56) verdween op zondagavond 2 juni om 20.30 uur toen hij een klant uit de nood ging helpen voor een ontstopping. Zijn witte bestelwagen Peugeot werd voor het laatst gezien aan de grensovergang op de snelweg richting Bergen op Zoom. De man gaf nadien geen teken van leven meer. Ook zijn mobiel werd niet meer beantwoord.

De politie verspreidde hierop een opsporingsbericht met de foto van de bestelbus aan de grensovergang. Het silhouet van de chauffeur was onzichtbaar gemaakt. Nu bestaat echter het sterke vermoeden dat Johan Van der Heyden op dat moment niet meer zelf achter het stuur zat, maar dat hij werd ontvoerd naar Nederland. Hij is mogelijk het slachtoffer geworden van een (roof)moord. De politie houdt er rekening mee dat zijn lichaam in Steenbergen in stukken gesneden is in een loods.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief