Foto:

Politie vindt goederen voor hennepkwekerij in bestelbus: tweetal (30 en 36) aangehouden

  112 Meldingen

STEENBERGEN - De politie heeft afgelopen nacht twee mannen van 30 en 36 jaar uit Steenbergen aangehouden. In de bestelbus waarin zij reden lagen goederen die meestal gebruikt worden om een hennepkwekerij in te richten.


Rond 01.00 uur wordt er vanuit het operationeel centrum aan de surveillancedienst gevraagd om een kijkje te gaan nemen in de Molenweg in Steenbergen. Een omwonende hoorde geluiden die erop zouden kunnen wijzen dat er ergens ingebroken werd. Als agenten onderweg zijn, volgt er extra informatie dat het bestelbusje wegrijdt uit de straat. Een paar ogenblikken later zien de agenten een bestelbusje rijden in de Renessestraat. 

De agenten geven het bestelbusje een stopteken, waarna een controle volgt. De agenten vragen papieren van de twee mannen die in de auto zitten. Ook vragen de agenten of ze in de laadruimte van het busje mogen kijken. De bestuurder geeft hiervoor toestemming. Daar vinden agenten goederen die meestal gebruikt worden om een hennepkwekerij in te richten. De twee mannen van 30 en 36 jaar uit Steenbergen worden aangehouden op verdenking van overtreding van de opiumwet. De bestelbus wordt in beslag genomen. De twee mannen zijn overgebracht naar een politiecellencomplex. Zij zitten nog ingesloten en moeten vandaag een verklaring afleggen bij de rechercheurs.

Een afvaldumping die aangetroffen werd in het buitengebied bij Steenbergen is eveneens onderwerp van onderzoek. Door de politie wordt bekeken of de twee aangehouden verdachten voor deze dumping verantwoordelijk kunnen zijn. De goederen die hier werden aangetroffen zijn inmiddels opgeruimd door de gemeente.


 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief