De auto kwam bij het onderliggende water terecht.
De auto kwam bij het onderliggende water terecht. (Foto: Venema Media)

Auto vliegt van brug aan Kruislandsedijk: bestuurder kon op eigen kracht voertuig verlaten

  112 Meldingen

STEENBERGEN - Een auto is afgelopen nacht aan de Kruislandsedijk tussen Steenbergen en Kruisland van de brug gevlogen en in het onderliggende water terecht gekomen. De bestuurder wist zelf het voertuig te verlaten en is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.


In de nacht van zaterdag op zondag is een personenauto van een brug aan de Kruislandsedijk gevlogen en in het onderliggende water terecht gekomen. De bestuurder wist echter zelf het voertuig te verlaten. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, zat hij al naast zijn auto. De automobilist is ter controle met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. 

Tijdens zijn vlucht van de brug af heeft de auto onder andere een muurtje, een lichtmast, verkeersborden, hekwerk en de brugleuning kapot gereden. Uiteindelijk kwam het voertuig 5 meter lager op enkele centimeters van het water tot stilstand. De brandweer heeft ter plaatse assistentie verleend en de weg en het fietspad opgeruimd. De gemeente Steenbergen heeft een aannemer ingeschakeld voor de omgereden lichtmast en zal zelf alle inrichtingselementen opruimen. Een berger heeft de auto weer bovenop de brug en weg getakeld, wat nog een flinke klus bleek. 

Het is nog onduidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. Hier doet de politie onderzoek naar. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief