algemeen

STEENBERGEN - De Nationale Voorleesdagen zijn van woensdag 27 januari tot en met zaterdag 6 februari in de bibliotheek. Deze dagen vinden plaats om het voorlezen aan jonge kinderen te stimuleren.

Prentenboek van het jaar 2016: ‘We hebben er een geitje bij!’ is van schrijver Marjet Huiberts en verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2016. Mik haast zich naar de kinderboerderij, want er is een geitje geboren. Eerst komt hij langs de koe, het paard, de kip en de andere dieren, die ook allemaal het geitje willen bewonderen. Naast dit boek hebben Nederlandse jeugdbibliothecarissen 9 andere prentenboeken gekozen uit het aanbod van 2014, die de Prentenboek TopTien compleet maken. Uiteraard zijn alle prentenboeken te leen in de bibliotheek.

Gratis vingerpoppetje

Peuters en kleuters die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek, krijgen een lief vingerpoppetje van Geitje cadeau. Zo wordt voorlezen nog leuker.

Prentenboek TopTien Quiz

In de Bibliotheek Bergen op Zoom, Hoogerheide en Steenbergen kunnen kinderen meedoen aan de Prentenboek TopTien Quiz. Maak kennis met de 10 mooiste en leukste prentenboeken van het jaar. De quiz nodigt ouders en kinderen uit om samen de prentenboeken te bekijken en de vragen van de quiz op te lossen.

Waarom voorlezen?

Voorlezen is leuk en waardevol. Niet alleen is voorlezen een verwenmoment, maar voorlezen is ook van groot belang voor de taalontwikkeling en de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen.

Het effect van een rijke taalomgeving doet zich vanaf heel jonge leeftijd gelden. Onderzoek heeft aangetoond dat jonge kinderen aan wie wordt voorgelezen een blijvende voorsprong hebben bij het leren lezen, schrijven en rekenen. Hier profiteren zij hun hele leven lang van. Daarom wil de bibliotheek kinderen zo vroeg mogelijk in contact brengen met boeken. De bibliotheek heeft de materialen en de deskundigheid in huis om ouders bij het voorlezen te ondersteunen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief