Afbeelding

Weer herboren dankzij Medinova Kliniek Breda

Bedrijvig Nieuws

Sporten is voor Louw Dominicus zijn lust en zijn leven. Des te groter was de teleurstelling toen dat door een vervelende schouderblessure tijdelijk niet meer kon. Dankzij een geslaagde operatie bij Medinova Kliniek Breda is de 75-jarige inwoner van Kruiningen nu weer volop actief. “En dat waardeer ik nu meer dan ooit. Ik voel me weer als herboren.”

DOOR KEVIN VAN BOXEL

De gedachten van Louw Dominicus gaan weer even terug naar juni vorig jaar. Toen, in de laatste speelronde van de tenniscompetitie, ging het mis. “Opeens, midden in een slagenwisseling, voelde ik een flinke pijnscheut in mijn rechterschouder. Ik wist meteen dat het foute boel was. Daarna heb ik het nog wel even geprobeerd, maar het was ontzettend pijnlijk. Voor het eerst in vijfendertig jaar was ik echt geblesseerd en heb ik een partij moeten opgeven”, herinnert de sportman zich nog goed.

Nooit meer tennissen?

Na een bezoek aan de huisarts en meerdere consulten bij de fysiotherapeut, kwam hij uiteindelijk in het reguliere ziekenhuis terecht. “Daar kreeg ik van de orthopeed te horen dat ik er rekening mee moest houden dat ik misschien nooit meer zou kunnen tennissen. Op dat moment leek mijn wereld even in te storten. Want behalve om fit en gezond te blijven, hecht ik ook heel veel waarde aan het menselijke en sociale aspect van de sport. Ik viel toen echt even in een zwart gat”, aldus de Zeeuw.

Verlossing

Maar Dominicus liet het er niet bij zitten en nam contact op met zijn zorgverzekeraar. “In de hoop dat zij misschien nog iets voor me zouden kunnen betekenen. Toen ik vervolgens hoorde van het bestaan van Medinova Kliniek Breda, heb ik dan ook geen seconde meer getwijfeld. En wat schetste mijn verbazing, ik kon er een aantal dagen later al terecht bij orthopedisch chirurg Heijnen. Na zes maanden aanmodderen in het ziekenhuis, voelde dat toen echt als een verlossing”, legt hij uit.

Huiselijke sfeer

Eenmaal in Breda aangekomen, wist hij meteen waar hij aan toe was. “Dokter Heijnen ontdekte een scheurtje in de pees van mijn schouder. ‘Dat gaan we oplossen’, beloofde hij me. Een uurtje later had ik mijn eerste behandeling al achter de rug. Na twee weken belde de dokter me om te vragen hoe het ging. Dat persoonlijke aspect sprak me enorm aan. Uiteindelijk bleek een operatie noodzakelijk en verbleef ik na de ingreep een nachtje in het zorghotel. De huiselijke sfeer in het hotel was echt fantastisch. Dat heb ik als zeer aangenaam ervaren”, vertelt de 75-jarige inwoner van Kruiningen.

Doel ruimschoots gehaald

Inmiddels kan hij zijn schouder weer bijna volledig belasten. “Mijn wens is altijd geweest om in september weer te kunnen deelnemen aan de najaarscompetitie. Dat doel heb ik ruimschoots gehaald. Ik tennis nu gemiddeld weer drie keer per week. Daarnaast heb ik ook het badmintonnen weer opgepakt en wandel ik veel. Daar geniet ik echt met volle teugen van. Ik besef me nu eigenlijk pas wat ik al die tijd heb moeten missen. Het voelt allemaal wat minder vanzelfsprekend dan voorheen.  Ik prijs me echt heel erg gelukkig”, besluit Dominicus.

_MG_4488MEDINIVA BREDA PORTRET (Medium)

Behandelend arts – Orthopedisch chirurg drs. S.A.F. Heijnen

“Ik heb meneer Dominicus leren kennen als een gedreven en energieke man, voor wie sporten een enorm groot deel van zijn sociale leven vormt. Nadat meerdere injecties niet het gewenste resultaat opleverden, hebben we samen de beslissing genomen tot een operatie. Met als resultaat dat hij nu weer volop kan bewegen. Dat stemt me heel erg tevreden,” aldus orthopedisch chirurg Heijnen.

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief