Hoofdkantoor Bode naar hart van Zundert

Bedrijvig Nieuws

ZUNDERT – Uitgeverij de Bode heeft vrijdag samen met het personeel haar nieuwe kantoor in het St Anna Klooster in Zundert feestelijk geopend. Daarmee is Weekblad de Bode weer terug in het hart van Zundert. Vanuit het Rijksmonument aan de Molenstraat 17A staat De Bode letterlijk en figuurlijk midden tussen het nieuws en de samenleving.  

De voormalige verblijfsruimten van de nonnen van het St Anna Klooster zijn omgevormd tot levendige werkruimten, waar de redactie, opmaak, binnen- en buitendienst, receptie en directie een plaats hebben gevonden. Bijna vijftien jaar stonden de vertrekken leeg, totdat de Zundertse projectontwikkelaar Maas-Jacobs in 2011 besloot om het complex om te vormen tot een multifunctioneel dorpshart voor Zundert. In nauw overleg met onder andere de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en de monumentencommissie ontwikkelde Maas een plan voor horeca, winkels, appartementen en knusse binnenpleintjes, waarbij de authentieke elementen zoveel mogelijk bewaard zijn gebleven.

Sinds de opening van het complex is het voormalige St Anna Klooster het kloppend hart van Zundert. Een verhuizing naar het nieuwe multifunctionele gebouw was voor Uitgeverij de Bode dan ook een logische keuze, zo leggen de directeuren Luuk Roozeboom en Monique Elst uit. “Met ons weekblad, onze geheel vernieuwde website De Internetbode, waarmee we nog lokaler en nog actueler zijn, en met onze sociale media staan wij midden in de samenleving. Als Uitgeverij de Bode vormen wij zowel digitaal als in de klassieke krantvorm een schakel tussen ondernemers, verenigingen en onze lezers. Daar hoort ook een locatie midden in de maatschappij bij.” De terugkeer naar het centrum van Zundert past ook bij de historie van Uitgeverij de Bode, die teruggaat naar 1904 toen de eerste Zundertse Courant van de persen rolde. Inmiddels is de uitgeverij uitgegroeid tot een moderne onderneming, die wekelijks achttien huis-aan-huisbladen met een gezamenlijke oplage van meer dan een half miljoen exemplaren uitgeeft.

Ook voor de redactie is de nieuwe locatie een uitkomst. Bij calamiteiten of evenementen in Zundert is de redactie nu nog sneller ter plaatse. Bezoekers kunnen bovendien makkelijk binnenstappen in het opgeknapte pand aan de Molenstraat 17A om hun advertentie aan te leveren of een krantje op te halen. Ook de twee bijkantoren in Bergen op Zoom en Goes zijn centraal gelegen. Eerder dit jaar verhuisde de Zeeuwse redactie naar de Keizerstraat 3a in het historische centrum van Goes. Het kantoor in Bergen op Zoom is eveneens centraal gelegen aan het Sint-Catharinaplein 12.

Nieuwsgierig geworden naar het nieuwe hoofdkantoor van Uitgeverij de Bode? In september volgt een open dag voor al onze lezers. Het personeel en de directie van Uitgeverij de Bode wenst alle lezers een fijne vakantie toe!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief