Open imkerijdagen

algemeen

STEENBERGEN - Op 12 en 13 juli zijn de jaarlijkse landelijke open imkerijdagen. Voor u is dit de gelegenheid bij uitstek om van imkers een antwoord te krijgen op uw vragen over het mysterieuze en boeiende bijenleven.

Leden van Bijenhoudersvereniging De Wal van Brabant zijn op deze dagen van 10.00 tot 16.30 uur aanwezig bij hun bijenstal gelegen aan de Onze Lieve Vrouw ter Duinenlaan 106 te Ossendrecht.

Er is een observatiekast aanwezig waar u de bijen (veilig achter glas) kunt waarnemen. U zult verbaasd staan over de orde en rust die er heerst in de volle kast en over de constante werklust van deze voor ons voedsel zo belangrijke insecten. Wat doen ze toch heel de tijd binnen in de donkere woning? Waarom blijven de meeste bijen binnen en vliegt maar een gedeelte naar de bloemen? En dan nog het ‘wondertje’ honing: de smakelijke en gezonde honing is veel meer dan de nectar door de bijen uit de bloemen verzameld en is zowel plantaardig als dierlijk! Laat dat en nog veel meer maar eens uitleggen door de aanwezige imkers. Voor informatie: bijenhoudersdewalvanbrabant@gmail.nl

Kijk ook eens op: www.bijenhouders.nl en klik door naar afdeling Bergen op Zoom. Als u een keer in een bijenkast wilt kijken kunt u met een imker een afspraak maken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief