Afbeelding
Foto: Ginopress BV

Vrachtwagen met frituurvet in brand op de A4

Door: Remko Vermunt 112 Meldingen

BERGEN OP ZOOM - De brandweer is in de nacht van donderdag op vrijdag uitgerukt voor een brandende vrachtwagen op de A4 bij Bergen op Zoom. Een oplegger met frituurvet stond volledig in brand. De snelweg richting Rotterdam werd afgesloten en weggebruikers moesten omrijden via de A58/Roosendaal. 

De brandmelding kwam even na vier uur binnen. De brandweer van Bergen op Zoom en Halsteren rukte met spoed uit. Kort na de eerste melding schaalde de brandweer op naar middelbrand en stuurde een extra tankautospuit en een waterwagen ter plaatse. Een oplegger met frituurvet stond volledig in brand. Mede door de combinatie van olie, schuim en bluswater werd ook de andere rijrichting van de snelweg door Rijkswaterstaat afgesloten.

Al het verkeer komende uit de richting van Zeeland/Woensdrecht richting Rotterdam moet omrijden via Roosendaal. De verwachting is dat de snelweg richting Rotterdam voorlopig dicht blijft wegens het bergen van de vrachtwagen en het repareren van het wegdek. Inmiddels is de brand al wel geblust, maar de rijbaan zal in beide richtingen tot 13.00 uur afgesloten blijven. De frituurolie is moeilijk van de rijbaan te verwijderen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief