Wethouder Zijlmans overhandigt het nieuwe Sjorsboekje aan winnaar van de tekenwedstrijd: Sem Derks
Wethouder Zijlmans overhandigt het nieuwe Sjorsboekje aan winnaar van de tekenwedstrijd: Sem Derks

Sem Derks krijgt Sjorsboekje

Door: Marijn Riemens algemeen

DINTELOORD - Wethouder Cors Zijlmans van Sport heeft maandag 5 februari aan de winnaar van de tekenwedstrijd, Sem Derks, het eerste exemplaar van het nieuwe Sjorsboekje overhandigd. Daarmee werd een start gemaakt voor een nieuw seizoen activiteiten van Sjors Sportief & Sjors Creatief.

De afgelopen tijd konden kinderen van alle basisscholen uit de gemeente een tekening opsturen, waarvan er één op de voorkant van het boekje zou komen te staan. De uitreiking vond plaats in de gymzaal van basisschool De Regenboog uit Dinteloord, aangezien de winnaar van de tekenwedstrijd daar op school zit. Naast alle leerlingen, leerkrachten en wethouder Zijlmans waren namens de gemeente Steenbergen wethouder Cor van Geel en sportcoach Ivo Boluijt aanwezig. Ook afgevaardigden van de Steenbergse Rabobank, die de workshops sponsort woonde het feestmoment bij. Directeur Fons Neelen is blij dat de leerlingen van zijn school voor het tweede opeenvolgende jaar deelnemen aan de sportieve en creatieve activiteiten. ''Sport en creativiteit horen bij de jeugd en kunnen niet vaak genoeg gedaan worden.''

Sjors-activiteiten
Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van de gemeente Steenbergen. Ieder kind krijgt de kans om er kennis mee te maken. ''Bewegen en creatief bezig zijn is zo ontzettend goed voor je. Daarom is het belangrijk dat alle kinderen van de gemeente Steenbergen gebruikmaken van de Sjors-activiteiten'', aldus Zijlmans. Na een korte introductie werd de trotse winnaar naar voren geroepen. Hij ontving naast het eerste exemplaar van het boekje namens de Rabobank een sportpakket voor zijn hele klas. Vervolgens ging Boluijt de klassen langs om ook aan de andere kinderen van de basisschool het Sjorsboekje te overhandigen.

Oriëntatie
Sjors Sportief & Sjors Creatief laat basisschoolkinderen op een laagdrempelige wijze kennismaken met activiteiten in de eigen regio. Via het bijbehorende boekje geven sportverenigingen en culturele instellingen daar een indruk van. Kinderen hoeven zich niet direct ergens bij aan te sluiten, maar kunnen zich in alle rust oriënteren zodat ze ontdekken wat zij leuk vinden. Ze mogen zich het hele jaar door voor meerdere activiteiten inschrijven en hieraan deelnemen. ''Momenteel maken er 68 gemeenten gebruik van Sjors Sportief & Sjors Creatief'', stelt Boluijt.

Leerlingen van de basisscholen uit de gemeente Steenbergen kunnen zich vanaf woensdag 7 februari via www.sjorssportief.nl voor de workshops inschrijven.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief