Afbeelding

KBO Kruisland eert jubilarissen en secretaris

Door: Claudia Koole algemeen

KRUISLAND – Tijdens een jaarvergadering van KBO Kruisland werden maar liefst vijf mensen als jubilarissen in het zonnetje gezet in het dorpshuis Siemburg. Eén van hen is zelfs 35 jaar lid van deze organisatie die ervoor zorgt dat er samen genoten kan worden van het leven naarmate men ouder wordt. Ook de secretaris werd uitvoerig bedankt. Zijn plaats moet worden ingevuld, maar dat blijkt niet zo eenvoudig te zijn.

DOOR CLAUDIA KOOLE

Mevrouw Van den Broek is 35 jaar lid en dat mag gevierd worden met een grote bos bloemen en een oorkonde. "Het reizen en de activiteiten vind ik heel fijn. Reizen doe ik niet meer, want dat gaat niet meer zo goed", vertelt de 95-jarige die ervan geniet om samen te zijn met anderen. Mevrouw Kerstens is 30 jaar lid en ontving eveneens een prachtig pakket bloemen met een oorkonde.

Fietsen

"De middagen vind ik het gezelligst. Reizen heb ik eigenlijk niet gedaan. Ik ben graag thuis en ben een huismus. Maar fietsen, dat deed ik heel graag. Soms wel 97 kilometer. Toen mijn man nog leefde heb ik ook genoten van de dagtochten met de bus", vertelt mevrouw Kerstens. "Ik fiets nog steeds. De natuur vind ik prachtig. Heerlijk de bossen in." Andere leden die een bloemetje kregen met een schriftelijke verklaring van 25 jaar lidmaatschap zijn de heer Disco, mevrouw Hagens en de heer Van Gastel. "Ik vind dat ze het heel goed doen. Ze zetten veel op", laat de heer Disco weten.

Secretaris

Dat opzetten houdt op de achtergrond veel in. De afgelopen jaren is er heel veel georganiseerd door secretaris Ad van Oorschot, maar zijn termijn zit erop en wordt niet verlengd. KBO Kruisland zoekt reeds geruime tijd een nieuwe secretaris. Eenvoudig blijkt dat niet. "Het is ook een zware functie binnen de KBO", laat de voorzitter weten. "Ad heeft veel gedaan en doet nog veel. Ad is er altijd bij. Hij is de ziel van de KBO. Het is voor ons een aderlating dat een secretaris als Ad er niet meer is." De leden zijn het met hem eens, want Ad regelde veel, met hart en ziel, van het vinden en organiseren van uitstapjes tot het verzorgen van uitnodigingen en andere secretariële werkzaamheden.

Maaltijd

Op zijn beurt laat Ad van Oorschot zijn dankbaarheid blijken. "Bedankt dat jullie het vertrouwen in mij hebben gehad. Ik blijf de KBO steunen in Kruisland, want dit moet in stand worden gehouden." Helemaal van toneel verdwijnt hij niet. Bingo's zal hij blijven draaien en zijn fietstochtjes om zaken te regelen voor de KBO vindt hij ook prima. "Dat fietsen gaat me nog goed af en doet me goed." 's Middags konden de aanwezige leden genieten van De Jukebox met zangeres Marianne. Een oude gewoonte wordt weer opgepakt. In april kunnen KBO-leden zich weer gaan opgeven voor een maaltijd op dinsdag of donderdag. "Jo Wezenbeek, de kok van Kruisland, gaat koken", laat het bestuur weten. Dit wordt mogelijk gemaakt door Stichting Groenhuysen, De Zonnebloem, Dorpsraad Kruisland en KBO Kruisland. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief