Net als voorgaande jaren vindt 'Kom in de Kas' in het eerste weekend van april plaats FOTO SHUTTERSTOCK
Net als voorgaande jaren vindt 'Kom in de Kas' in het eerste weekend van april plaats FOTO SHUTTERSTOCK

Glastuinbouwers openen hun deuren voor bezoekers

Door: Remko Vermunt Actueel

STEENBERGEN - Glastuinbouwbedrijven 4evergreen, Van Duijn en Van Adrichem uit Steenbergen openen op zaterdag 7 april de deuren van hun kassen. Deze dag is onderdeel van het jaarlijkse evenement 'Kom in de Kas'. Ieder jaar zetten glastuinbouwbedrijven uit heel Nederland tijdens het eerste weekend van april hun deuren open voor bezoekers, zodat zij een kijkje kunnen nemen in het leven van een tuinbouwer.

Dit jaar staat de 41e editie van 'Kom in de Kas' op het programma. Ruim 200 glasgroente-, potplanten- en snijbloemenbedrijven uit 22 regio's nemen deel aan het evenement. Tuinbouwers geven tijdens de open dagen uitleg over de manier waarop zij in de kassen te werk gaan en waarom zij dit doen. Bezoekers kunnen vervolgens zelf proeven van de groenten die in de kassen worden verbouwd of genieten van de vele kleurrijke bloemen die met name in het Westland worden geteeld.

Kinderen

Het evenement is niet alleen voor volwassenen. Voor de kinderen is er ook genoeg te doen. Speciaal voor hen staan er een aantal springkussens gereed waar zij op mogen spelen. Daarnaast kunnen de jonge bezoekers deelnemen aan de virtuele speurtocht. Rondom-en tussen de komkommers, tomaten of klaprozen gaan zij met hun smartphone opzoek naar de zeven verstopte 'helden van de kas'. Met behulp van de KomInDeKas App worden deze helden vervolgens gevonden.

Geschiedenis

Al sinds 1960 organiseren bedrijven in de tuinbouwsector open dagen. Vanaf 1977 dragen deze bijeenkomsten de titel 'Kom in de Kas'. Vorig jaar bezochten 236.000 mensen in Nederland de kassen. Dit was het hoogste bezoekersaantal ooit. Meer informatie over het gratis evenement is te vinden op de website www.komindekas.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief