Daags na de presentatie van zijn nieuwe single geniet Marijn van Geel nog na. FOTO TINEKE FESKENS
Daags na de presentatie van zijn nieuwe single geniet Marijn van Geel nog na. FOTO TINEKE FESKENS Foto: Tineke Feskens

Release van single 'Op een dag…' trekt volle zaal

Door: Janny Mathijssen algemeen

BERGEN OP ZOOM - Liefhebbers van het Nederlandstalige lied konden zondagmiddag hun hart ophalen in de Raayberg. Na een periode van afwezigheid presenteerde Marijn van Geel zijn nieuwe single 'Op een dag….'. Optredens van Mathijs Pluijgers, Joey Oerlemans, Corné van Meer en Alex Krijnen maakten het feest compleet. De single én videoclip werden dolenthousiast ontvangen.

DOOR TINEKE FESKENS

Daags na de release van zijn nieuwe single spat de adrenaline nog van zijn gezicht. "Ik heb zo genoten gisteren! In deze single én de videoclip heb ik zoveel tijd en energie gestoken. Als je publiek dan zo enthousiast reageert, tja dan kun je je geluk niet op." Met een stralende blik kijkt de zanger uit Steenbergen terug op de vorige dag. "We wisten niet goed wat we konden verwachten. Eerst hadden we een kleinere zaal besproken, maar in overleg hebben we de gok genomen om de release in de Leeuwenkuil van de Raayberg te houden. Wat een geluk! De zaal was vol." Ruim 300 mensen waren aanwezig om de nieuwe single voor het eerst te horen. Op een dag…, betekent voor Marijn van Geel een nieuwe weg in zijn carrière. "Na mijn eerste single, 'De boel, de boel' bleef ik een beetje hangen. Ook de covers die ik zong waren oké, maar niet zoals ik het zelf graag wilde hebben. Daarom heb ik gekozen voor een andere aanpak. Ik heb de single opgenomen bij TMS, een studio in Tilburg. Zij wisten precies hoe ik het wil hebben. Ik ben supertrots op het resultaat."

Videoclip
Naast de nieuwe single is er ook een videoclip opgenomen bij 'Op een dag…'. Deze clip is gemaakt door Merijn Oerlemans. "Wat ben ik blij met Merijn. In 4 weken tijd heeft hij alles geregeld, van het script tot de montage. Geen cliché verhaaltje van een verliefd stelletje, het nummer gaat over een ontluikende liefde, maar een montage met daar ook de release op 25 maart in verwerkt. Pas de dag voor de release was hij gereed. Ja, dat was ook best spannend." Marijn hoopt met de professionele aanpak een ruimer publiek te bereiken. "Ik ga alle covers die ik zing opnieuw opnemen met mijn eigen 'sausje'. En ook mijn eerste single ga ik opnieuw opnemen. Als ik deze single vergelijk met 'Op een dag..' valt er nog veel aan te verbeteren."

Op een dag
De tekst van de single is niet uit de lucht komen vallen. Hij lag al 12 jaar op de plank bij Dutch Music Friends John Nijssen en Stefan Uijtdewilligen. Beide mannen kennen Marijn al langere tijd. "Regelmatig zien we elkaar bij optredens in de regio, of zoals laatst bij het verkiezingsfestival in Steenbergen. John vroeg een tijd geleden of het nummer mij wat leek. We hebben het arrangement aangepast aan deze tijd en ik ben er van overtuigd dat dit nummer mijn carrière nieuw leven in kan blazen." De eerste single werd door John Nijssen aan Marijn van Geel uitgereikt. "De single is te horen op Spotify en de clip is te zien op Youtube. Natuurlijk is de single ook te koop, op mijn facebookpagina staat alle informatie." [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief