Peter Wiersma en Esmee 't Hart bakten ruim honderd vierkante pannenkoeken voor de wandelaars. FOTO CLAUDIA KOOLE
Peter Wiersma en Esmee 't Hart bakten ruim honderd vierkante pannenkoeken voor de wandelaars. FOTO CLAUDIA KOOLE Foto: Clauda Koole

Wandeltocht Roparun levert 1300 euro op

Door: Janny Mathijssen algemeen

STEENBERGEN – Roparunteam Door Dik & Dun organiseerde samen met Wandelsportvereniging De Blaar uit Steenbergen de jaarlijkse goede doelen wandeltocht. 287 deelnemers hebben gewandeld, 110 pannenkoeken zijn er gebakken en er is zo'n 1300 euro opgehaald. De route van 25 km ging dit jaar ietwat anders en wandelaars zagen een ander Steenbergen.

DOOR CLAUDIA KOOLE

"150 mensen van de 287 hebben 25 kilometer gelopen", vertelt organisatrice Monique Muijs van Roparunteam Door Dik & Dun. "Het leukste moment is als je de wandelaars op de stempelposten spreekt. Mensen die hier al vaak hebben gelopen, maar nu toch weer een hele andere route hebben en Steenbergen zien waar ze nog nooit zijn geweest. De route van 25 kilometer ging dit jaar door het Krabbenbos en via Moerstraten en het Waterhoefke weer richting Steenbergen."

Activiteiten
De Wandeltocht is één van de activiteiten die dit Roparunteam organiseert voor opbrengsten voor de grote Roparun van Parijs naar Rotterdam in het Pinksterweekend. Andere activiteiten zijn de Kassenloop, de 10 van Steenbergen, de Pubquiz, verkoop van Paas- en kerstbonbons met kerstactiviteiten bij AH in Steenbergen. Dat deelnemers erg enthousiast zijn blijkt uit de extra inschrijvingen. Muijs: "Er waren zelfs deelnemers die na de 25 kilometer nog 15 of 5 kilometer extra hebben gelopen, omdat ze in training zijn voor andere wandelevenementen."

Verslaving
Wandelen gaat bijna iedereen goed af. Het hardlopen tijdens de non-stop estafetteloop is iets anders. Voorzitter Iwan Damen van Door Dik & Dun neemt voor de zesde keer deel aan de grote Ropun aankomend Pinksterweekend. "Een marathontraining is hiervoor nodig. Dan moet je denken aan zo'n drie maanden." Zelf traint Damen zo'n vier keer per week. Waarom hij hardlopen zo leuk vindt? "Het is verslavend en het is ook ontspanning."

Pannenkoeken
Bij een stempelpost aan de Vlamingvaart in Steenbergen worden pannenkoeken gebakken. Esmee 't Hart: "Na zo'n wandeltocht vinden mensen het lekker om een warme hap te nemen met een kopje koffie. Dat gaat eigenlijk heel goed en er worden veel pannenkoeken gebakken." Uiteindelijk zijn er 110 pannenkoeken gebakken. Het zijn alleen geen ronde, maar vierkante pannenkoeken. Dat doet aan de smaak niets af. Monique Muijs: "Er waren zelfs wandelaars die na het voltooien van de route bij de finish besloten om met de auto terug te rijden naar die rustpost om nog een extra pannenkoek te gaan eten. Beslag was er gelukkig genoeg."

Kassenloop
Een volgende activiteit staat weer voor de deur. Op 17 april 2018 wordt de Kassenloop georganiseerd. Tijdens deze loop kan men 5 of 10 kilometer hardlopen of 5 kilometer wandelen. Voor de gelopen Wandeltocht is de organisatie dankbaar. Muijs: "Wij willen zeker alle wandelaars bedanken voor de grote opkomst, het enthousiasme en hun bijdrage aan een mooi bedrag dat we weer aan de Roparun kunnen schenken." [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief