Kees Smit op zijn motor is al klaar voor Duncan's Ride FOTO CLAUDIA KOOLE
Kees Smit op zijn motor is al klaar voor Duncan's Ride FOTO CLAUDIA KOOLE Foto: Claudia Koole

Motortocht voor Duncan

Door: Remko Vermunt Actueel

DINTELOORD - Voor de tweede maal wordt er een motortocht gehouden door Roparunteam Dintelstampers als sponsoractie voor de jaarlijkse Roparun. Deze tocht wordt opgedragen aan Duncan van der Goot die vorig jaar op 12-jarige leeftijd overleed. Hij vlagde vorig jaar de eerste motortocht uit en wordt nu herdacht.

"Duncan zou eigenlijk dit jaar ook gaan uitvlaggen. Maar dat heeft niet zo mogen zijn", vertelt Caroline Bolluijt van het Roparunteam Dintelstampers. "Omdat hij ons vorig jaar wel heeft uitgevlagd en toen ook op een motor heeft gezeten, dragen we deze motortocht aan hem op." Duncan van der Goot overleed aan een zeldzame vorm van kanker. De opbrengst van de Roparun is ervoor bestemd om kwaliteit van leven te geven en te verlengen voor mensen met deze ziekte. Hoewel de motortocht vorig jaar een succes was met 56 inschrijvingen en positieve reacties, mag de organisatie nu veel meer inschrijvingen tegemoet zien.

Route

Voor €20 kan men zich inschrijven voor Duncan's Ride, maar het gaat hard. Nu al zijn er zo'n kleine 140 inschrijvingen. Dat is bijna drie meer dan vorig jaar. De tocht begint bij tomatenkwekerij Jan van Marrewijk in Dinteloord omstreeks 9.00-9.15 uur en voert in de ochtend over de West-Brabantse wegen. Er is een stop bij restaurant Dintelmond in Heijningen. De lunch wordt hier deel gesponsord door dit restaurant. Daarna gaat de tocht verder over Goeree-Overflakkee. Totaal bedraagt de tocht zo'n 200 kilometer. Uiteindelijk komt men weer terug in Dinteloord bij sportcentrum De Buitelstee in Dinteloord. De motortocht duurt tot circa 17.00 uur. Er mogen maximaal 250 deelnemers worden ingeschreven.

Radio Roparun

Motorbezitters- en rijders worden uitgenodigd mee te doen met deze mooie tocht die tevens een goed doel ondersteunt, te weten de Stichting Roparun. De volgende Roparun vindt plaats van 19 tot en met 21 mei 2018, een estafetteloop met startlocaties in Parijs en Hamburg en een gezamenlijke finish in Rotterdam. Elk Roparunteam houdt tevoren acties om geld op te halen. Roparunteam Dintelstampers doet dit nu via de motortocht. Radio Roparun is erbij en rijden mee met de motorrijders wat heel speciaal is.

Vrijheid

Kees Smit, motorrijder en organisator Roparunteam Dintelstampers, zegt het volgende over motorrijden: "Het motorrijden is een virus. Ik ben er in mijn jeugd mee besmet en het gaat nooit meer weg. Het geeft een vrijheid. Je kunt het eigenlijk niet uitleggen." Er wordt in groepjes van acht personen gereden. De motorrijders die meedoen zijn een visitekaartje voor de Roparun. Degenen die met een zeer grote groep motorrijders wil genieten langs een mooie route met lunch, kunnen zich opgeven via dintelstampersmotortocht@gmail.com vóór 7 april 2018.

BIJDRAGE CLAUDIA KOOLE



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief