Afbeelding
Foto: GinoPress B.V.

Tuinhuis brand volledig uit in Steenbergen

Door: Remko Vermunt Actueel

STEENBERGEN - De brandweer van Steenbergen is in de nacht van maandag op dinsdag wederom uitgerukt voor een brand in een tuinhuis aan de Seringenlaan in Steenbergen. De melding kwam iets voor 02.00 uur binnen bij de brandweer.

Eenmaal ter plaatse sloegen de vlammen al uit het tuinhuis, waardoor de brand direct werd opgeschaald naar middelbrand. Ook de waterwagen van Bergen op Zoom kwam met spoed ter plaatse. De brandweer kon niet voorkomen dat het tuinhuis volledig uitbranden.De brandweer en politie konden nog niks zeggen over de oorzaak van de brand, maar Steenbergen wordt al een lange tijd geteisterd door diverse brandstichtingen.

De politie heeft een groot onderzoek opgezet om de dader van deze brandstichtingen op te pakken, tot op heden zonder resultaat. Het is niet bekend of deze brand ook is aangestoken, toch vraagt burgemeester Ruud van den Belt wederom aandacht voor de zaak. "Vorige week zijn er pas geplante boompjes vernield, afgelopen weekeinde werd het huis beklad van een actief lid van buurtpreventieteam Striene-Zuid, en in de nacht van maandag op dinsdag ging er weer een tuinhuisje in vlammen op… Hoe hard we als gemeente, in samenwerking met het buurtpreventieteam, politie en justitie ook ons best doen; we krijgen de vinger er niet achter wie deze wandaden op zijn, haar of hun geweten hebben."

De burgemeester roept de dader(s) op om zich te melden bij de burgemeester. "Wat je ook dwars zit, laat het me weten, dan kunnen we samen naar een oplossing zoeken. Met vandalisme los je niks op en uiteindelijk ben je toch een keer de sigaar."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief