Afbeelding

Nieuwe regels voor evenementen in Steenbergen

Door: Remko Vermunt Actueel

STEENBERGEN - De gemeente Steenbergen heeft in samenspraak met zo'n zeventig organisatoren van evenementen de regels aangepast rondom het organiseren van kleine én grote evenementen.

In het najaar van 2017 is de gemeente met de organisatoren rond de tafel gaan zitten om gedachten uit te wisselen. "Wat werkt goed en wat kan beter? Mede op basis hiervan, zijn er aanpassingen gedaan in de regels die gelden rondom evenementen."

Risicoscan

Eén van de wijzigingen is dat er een zogenaamde risicoscan wordt gehouden. Hiermee kan men van tevoren risico's van een evenement inschatten. Daarnaast kan de melding brandveilig gebruik voor het plaatsen van een tent of ander object met de nieuwe regels gelijktijdig gedaan worden met de aanvraag van de evenementenvergunning. Voorheen moest hiervan een aparte melding gedaan worden. Zo wordt het organisatoren makkelijker gemaakt om iets te organiseren in de gemeente Steenbergen.

LED-schermen

Een paar onderwerpen zijn nog niet meegenomen in de nieuwe regels. Zo wilde de raad de mogelijkheden bekijken rondom LED-schermen bij de toegangswegen om hierop evenementen bekend te maken, maar vanwege de kosten zijn hier nog geen afspraken over gemaakt. Ook het eventueel oprichten van een evenementenfonds en het uitbrengen van een evenementenglossy zal worden meegenomen bij de begrotingscyclus voor 2019.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief