Welberg laat het liggen tegen Molenschot 1

WELBERG - Door afwezigheid van drie voorhoedespelers vandaag te weten Mitch Krens, Tom Mulder en Dennis Luijks, welk geblesseerd zijn en de ook afwezige Levy Papp toch geen onbelangrijke speler, was de verwachting dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden vandaag.

Toch start Welberg voortvarend, in de 10e min, een vrije trap van Lars Bogers vliegt naast het doel. Enkele minuten later schiet Jeroen Bogaart de bal na een nette aanval, voorlangs het doel. Na 20 min, komt Erik van Minderhout vrij voor de goal, maar ook hij ziet zijn inzet door de keeper van Molenschot gestopt worden, in de rebound schiet Jelle Smout de bal ook op de keeper. De inzet van Toon Kouwen, een schot op de paal en een minuut later kopt hij de bal over het doel. Erik van Minderhout, kan met een gericht schot op de goal schieten, bijna was de keeper geklopt, maar deze kan de bal met zijn vingertoppen nog pareren, jammer!

Sc Welberg is in het eerste half uur de betere ploeg en heeft ook de betere kansen, een of meer doelpunten waren zeker verdiend geweest. Maar in de 35e min scoort Molenschot uit het niets en tegen de verhouding in de 1-0. Het lukt Welberg niet om voor de rust de gelijkmaker nog te maken, met deze stand gaan de ploegen rusten. Een gelijke stand had de verhoudingen beter weer gegeven, maar er zijn van die dagen!

De tweede helft begint met een halve omhaal van Toon Kouwen. Mitch Krens komt in de ploeg om de gelederen te versterken. In de 53e min speelt Ritchie Krens zijn broer Mitch aan, die tikt de bal naast het doel. Enkele min later schiet Peter v Giels de bal in het zijnet. In de 65e min gaat de vrije trap van Erik van Minderhout ook weer naast het doel. Het lukt steeds net niet en Welberg gaat steeds meer tegen zichzelf lopen voetballen. Rond de 80e min valt de 2-0 voor Molenschot. Als dan ook nog de 3-0 gescoord wordt, gaan de Welberg spelers achter de feiten aan lopen. Toch is het Lars Bogers die met nog een kleine tien minuten te spelen de kans krijgt om de eer voor Welberg te redden, hij schiet de bal keihard boven in het doel maar de keeper kan de bal wonderbaarlijk nog onder de lat vandaan halen. Met nog een schitterend lobje van Jeroen Bogaart, een kans voor Erik van Minderhout en een kopbal van Peter van Giels, is het wel duidelijk, de bal wil vandaag voor Welberg niet over de doellijn. In de blessuretijd valt ook nog de 4-0 voor Molenschot, wat niet waardig was voor de wedstrijd. Molenschot had een mooie dag en Welberg staat met lege handen.

Volgende week beter, thuis op t' Zandbaantje tegen Moerstraten.