Afbeelding

Vluchtelingen springen uit een vrachtwagen op de A4

Door: Remko Vermunt algemeen

STEENBERGEN/THOLEN - De politie is woensdagmiddag met man en macht aan het zoeken geweest naar zeven vluchtelingen die van een vrachtwagen zijn gesprongen op de A4 tussen Tholen en Steenbergen. De minderjarige vluchtelingen zijn uiteindelijk in Moerstraten aangetroffen.

De politie is onder andere met wijkagenten en de politiehelikopter aan het zoeken geweest op de Stierenweg in Steenbergen. Rijkswaterstaat sloot het verkeer tussen Steenbergen en Tholen tijdelijk af vanwege de zoekactie. Eerder op de dag spongen al vijf personen op de grens met België uit de wagen. Hiervan zijn er drie door de Belgische politie meteen aangehouden. Naar twee werd nog gezocht.

De incidenten zijn opmerkelijk omdat dinsdagochtend ook al tien vreemdelingen zijn aangehouden in de buurt van Ossendrecht. De verstekelingen kwamen eveneens uit een vrachtauto en renden meteen weg door weilanden en over de snelweg. Alle tien zijn ze staande gehouden door de politie op basis van vreemdelingenwetgeving. De Vreemdelingenpolitie gaf aan de zaak verder te onderzoeken. "Omdat de verstekelingen uit de vrachtauto zich snel verspreidden zijn er veel mensen ingezet bij deze melding. Er is ook mee gezocht door de politiehelikopter. Bij de meldkamer kwamen veel meldingen binnen over mensen die over de snelweg renden", meldde de politie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief