Afbeelding
Foto: Picasa

Voorlichtingsavond 'Dementie' in Dorpshuis Dinteloord

Door: Marijn Riemens algemeen

DINTELOORD - In het dorpshuis in Dinteloord wordt op donderdag 24 mei een voorlichtingsavond georganiseerd over de onderwerpen 'Dementie' en 'Langer thuis wonen'. 

Tijdens de bijeenkomst, die van 19.30 uur tot 21.30 uur duurt, spreken afgevaardigden van verschillende organisaties over vergeetachtigheid en dementie bij senioren. Daarnaast vindt er een demonstratie plaats van technologische middelen die mensen met dementie kunnen ondersteunen in hun dagelijkse bezigheden. Ook zijn er deskundigen van thuiszorginstellingen en een dementieconsulent uit de gemeente aanwezig die vragen van het publiek beantwoorden. Senioren, mantelzorgers en mensen die in hun omgeving te maken hebben met dementie worden van harte uitgenodigd om de samenkomst bij te wonen.

De avond wordt georganiseerd door stichting Verenigde Bonden Overleg Brabant (VBOB), Stichting Alzheimer Nederland, Het Huis van Morgen en Dementie Vriendelijke Gemeenten. Daarnaast wordt de bijeenkomst ondersteunt door gemeente Steenbergen en alle Ouderenbonden. De toegang is gratis. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief