Afbeelding
Foto: ?

SC Kruisland JO13-1 wint KNVB beker

Door: Sandra Broosus algemeen

KRUISLAND - De jongens en meisje van SCK JO13 hebben, op zaterdagmiddag 2 juni jl., de clubhistorie van SC Kruisland weer verder aangevuld met het winnen van de Zwaluwe jeugdbeker KNVB districts Zuid 1 seizoen 2017/2018. In een meer spannende dan goede wedstrijd hebben zij, op het veld van Unitas’30 in Etten - Leur, de Zeeuwse tegenstander vv Sluiskil JO13 met 2-0 verslagen!

De ploeg onder begeleiding Jan Kerstens, Teun Helmons en Leon Dingemanse bestaat uit: Antonia, Mart, Tim, Siebe, Stijn, Diego, Kasper, Mika, Robin, Coert, Jesse, Sjoerd, Wouter en Joep. Na een nerveus begin was het duidelijk Kruisland die de wedstrijd naar zich toe trok. Het initiatief leidde tot enkele mogelijkheden, maar echte grote kansen bleven uit. Gelukkig hadden we het geluk aan onze zijde en werd een voorzet onbedoeld tot doelpunt gepromoveerd na een kwartiertje spelen. Kruisland bleef aandringen zonder dat heel veel weggegeven werd. Met een 1-0 stand gingen we daarom de rust in.

Waar we normaal kunnen leunen op onze aanvallende kwaliteiten was het vandaag vooral de verdediging die geen enkele krimp gaf. We hielden controle over de wedstrijd en de verschillende mogelijkheden ontstonden vooral uit de vele, en sterk genomen, corners. Dit resulteerde uiteindelijk in de bevrijdende 2-0 die met een kopdoelpunt binnen viel. Hierna zakten we nog wat verder in, waarbij de tegenstander maar 1 keer gevaarlijk werd. Een slippertje van onze zijde gaf de tegenstander een schietkans die heerlijk via de lat over het doel ging.

De vele meegereisde fans zagen na het laatste fluitsignaal uiteindelijk een fantastische ontlading van alle spelers en de staf. De steun van iedereen was geweldig. Vanuit de club vertrokken met een volle bus, vele supporters die nog zelfstandig waren gekomen, spandoeken langs de lijn, hebben gezorgd voor een onvergetelijke dag voor alle spelers. En als je dan terug mag komen en een beker in de prijzenkast van de club mag toevoegen, is het terecht dat we daar trots op mogen zijn.

Spelers kregen na de finale een mooi oranje shirt uitgereikt met daarop “Topseizoen 2017/2018 JO13”. En dat was het: kampioen najaar 2017 in de 4e klasse, 3e plaats voorjaar competitie 2018 en de kers op de taart, het winnen van de KNVB jeugdbeker district Zuid 1.

En uiteraard was er voor iedere speler een officiële KNVB medaille.

Proficiat Spelers! En hulde aan alle betrokken personen die er voor gezorgd hebben dat dit een onvergetelijke dag is geworden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief