Afbeelding
Foto: Dorpsraad Dinteloord

Project 'Suikerpee' afgerond na plaatsing informatieborden

Door: Marijn Riemens algemeen

DINTELOORD - Met de plaatsing van twee informatieborden afgelopen maandag bij de rotonde aan de N259 bij Dinteloord is het project 'Suikerpee' afgerond. Vorig jaar oktober werd daar het gelijknamige kunstwerk geplaatst, alleen de borden met bijbehorende informatie ontbraken nog.

Ontwerper van het kunstwerk Hans Harssen plaatste de informatieborden samen met Kuun de Boer en Hakim Tampoebolon, die allebei deel uitmaken van de dorpsraad Dinteloord en Prinsenland. Op de borden staat onder andere informatie over de geschiedenis van Dinteloord en de band die het dorp heeft met de suikerbiet en de suikerindustrie. De gemeente Steenbergen heeft de kosten voor de financiering van de informatieborden op zich genomen, omdat deze borden aansluiten bij haar toeristische-recreatieve ambitie. Een voorwaarde was wel dat de dorpsraad ervoor zou zorgen dat de borden werden geplaatst.

Burgerinitiatieven

De gemeente Steenbergen is sinds de zomer van 2017 bezig om kerngericht te werken en burgerinitiatieven te stimuleren. Daarmee hoopt het een betere leefbaarheid te creëren en de inwoners van de gemeente gelukkiger te maken. Zij mogen ook meedenken en meedoen door initiatieven aan te dragen die bijdragen aan sociale betrokkenheid, leefbaarheid en veiligheid in hun kernen. Een fonds van 100.000 euro moet ervoor zorgen dat deze projecten daadwerkelijk worden uitgevoerd. Het kunstwerk aan de rotonde bij Dinteloord is het tweede gerealiseerde burgerinitiatief. Eerder werden in Nieuw-Vossemeer mozaïekbandjes geplaatst. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief