Afbeelding
Foto: Shutterstock

Deelnemers zwemvierdaagse zwemmen voor Duncidunc

Door: Marijn Riemens algemeen

DINTELOORD - In zwembad Aquadintel in Dinteloord vindt van maandag 25 juni tot vrijdag 29 juni de 45e editie van de zwemvierdaagse plaats. Kinderen nemen deel aan allerlei verschillende zwemactiviteiten. Dit jaar wordt er ook gezwommen voor stichting Duncidunc, een organisatie die geld inzamelt voor de bestrijding van CIC kanker.

Iedere zwemmer betaalt zes euro om deel te nemen aan de zwemvierdaagse. Daarvan gaat twee euro naar stichting Duncidunc. Om nog meer geld voor deze organisatie in te zamelen, wordt er op de laatste dag van de vierdaagse van 16.00 uur tot 20.30 uur een rommelmarkt georganiseerd. Kinderen kunnen voor 5 euro een kleed neerleggen of voor 10 euro een kraam huren om spulletjes te verkopen. Voor zowel het kleed als de kraam moet zelf worden gezorgd. De totale opbrengst van de huur van deze spullen gaat naar Duncidunc. De drie zwemmers met het meeste geld ontvangen een mooie prijs. Verder krijgt iedere deelnemer op de slotavond een medaille, waarna de 45e editie van de zwemvierdaagse wordt afgesloten met disco-zwemmen. 

Duncidunc

Stichting Duncidunc is vernoemd naar de in november 2016 overleden Duncan van der Goot uit Dinteloord. Hij werd slechts elf jaar en had CIC kanker, een vorm die zeer zeldzaam is. Zijn ouders hebben vervolgens Duncidunc opgericht. Deze stichting zamelt geld in voor organisaties die onderzoek doen naar het voorkomen en genezen van CIC kanker. Daarnaast ontwikkelt de organisatie een platform waar ouders van zieke kinderen snel en eenvoudig informatie kunnen vinden over financiële hulp. Op die manier worden zij ontlast en kunnen de ouders alle aandacht en energie op hun kind richten.

Wie mee wil doen aan de zwemvierdaagse kan zich opgeven aan de kassa van Aquadintel. Daar kan ook het inschrijfformulier worden ingeleverd. Deze is te vinden op de website www.vriendenvanaquadintel.nl. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief