Afbeelding
Foto: Mario von Bannisseht

Jisse Hagens wint Lionsclub Peace Poster Contest 2018

Door: Janny Mathijssen algemeen

STEENBERGEN - Eind juni zijn de winnaars van de Peace Poster Contest 2018 in dorpshuis ‘Siemburg’ bekend gemaakt. Vier basisscholen uit de gemeente Steenbergen deden mee aan deze internationale tekenwedstrijd, geïnitieerd door de Lionsclub Steenbergen e.o.

Jaarlijks wordt deze tekenwedstrijd wereldwijd georganiseerd door Lions Clubs International en de gedachte is dat honderdduizenden kinderen met een zelfde thema bezig zijn. Dit jaar was het thema ‘Kindness Matters’ ofwel: aardig zijn helpt.

Genomineerden
Een jury, onder leiding van de kunstenaars Martin en Rina Valkhoff, heeft vervolgens de winnende poster gekozen en Lions President André Janse maakte de winnaar bekend.
De winnaar Jisse Hagens van RKBS de Zonneberg uit Kruisland , ontving bovendien een waardebon voor een bunker escape bij een uitbater van een golfbaan in De Heen. Senna van Beem, Nick Filius en Brechje van den Berg ontvingen naast lovende woorden van de jury ook een uitnodiging voor een masterclass Schilderen bij Atelier Valkhoff. De winnende poster van Jisse Hagens doet mee in de landelijke jurering.
Uiteindelijk zal de poster van de Nederlandse winnaar worden ingezonden naar de internationale wedstrijd van de Lions Clubs International in de Verenigde Staten. Wij houden u op de hoogte!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief