Officiële opening  Kleine tour Steenbergen  2017 door Wethouder Cor van Geel.
Officiële opening Kleine tour Steenbergen 2017 door Wethouder Cor van Geel. Foto: Peter Braakmann

Kleine Tour Steenbergen start op 6 augustus

Door: Janny Mathijssen algemeen

STEENBERGEN - Nog maar 2 weken en dan gaat de 49e Kleine Tour Steenbergen van start. Miss Meike is er uiteraard helemaal klaar voor. De 216 rennertjes, de vele vrijwillig(st)ers en ploegsponsoren zijn nu bezig met de laatste voorbereidingen. Dit jaar zal Brasserie Puur voor de eerste keer aan de start staan met een meisjesploeg. De tour start op maandag 6 augustus.

Maandagmiddag worden om 13.00 uur in café-zaal "De Joosse" de rugnummers en reglementen uitgereikt aan de 216 rennertjes (leeftijd jongens van 8 t/m 14 jaar, meisjes 9 t/m 14 jaar) en hun ploegleid(st)ers. Hierna begeeft iedereen zich naar het schoolplein van basisschool Maria Regina bij Brede School "Het Podium", waar de fietsen gemerkt worden. Op het schoolplein wordt tevens het beginsignaal gegeven voor de puzzeltocht in en om Steenbergen. Om 18.45 uur vertrekt de wielerkaravaan vanaf de Seringenlaan voor een rondrit door Steenbergen. Aansluitend vindt de eerste wedstrijd plaats op de Markt van Steenbergen; de koppelkoers. De prijsuitreiking vindt rond 21.00 uur plaats op de Markt.


Dinsdag
Start om 9.00 uur in de Van Gaverenlaan (nieuw locatie!) de eerste individuele wedstrijd, de sprint. Om 11.00 uur zet de karavaan zich in beweging voor de eerste etappe vanaf de Van Gaverenlaan naar Wouw, Wouwse Plantage, Essen (België), Nispen, Roosendaal, Welberg, Steenbergen. In Essen is ook dit jaar de rustplaats bij de kantine van de "Essense Tennisclub Inter". De tweede rust is bij "Kartcentrum Roosendaal". Om 16.44 uur eindigt deze etappe in de Oudlandsestraat in Steenbergen. De prijsuitreiking vindt plaats om 19.30 uur op de Markt in Steenbergen.

Woensdag
Start de behendigheidsrit om 9.00 uur in de Oudlandsestraat. De karavaan vertrekt om 11.30 uur vanaf de Oudlandsestraat naar Dinteloord, Heijningen, Willemstad, Helwijk, Oude Molen, Fijnaart, Stampersgat, Kruisland om zo te eindigen om 16.50 uur in de Oudlandsestraat. De eerste rust is bij gemeenschapshuis "De Blokhut" in Helwijk; de tweede rust in de kantine van "VV de Schutters" in Stampersgat. De prijsuitreiking is om 19.30 uur op de Markt in Steenbergen.

Donderdag
Donderdagochtend is het voor de rennertjes en begeleid(st)ers eerst een uurtje uitslapen, want er is dan geen ochtendwedstrijd. De etappe start om 10.00 uur vanaf de Oudlandsestraat en brengt de karavaan naar De Heen, St Philipsland, Oud-Vossemeer, Tholen, Halsteren, Lepelstraat om zo weer te eindigen in de Oudlandsetraat om 14.50 uur. De rusten zijn bij café "'t Durp" in St. Philipsland en bij de kantine van voetbalvereniging "Tholense Boys". 's Avonds start om 18.00 uur de altijd weer spectaculaire tijdrit in het centrum van Steenbergen. Aansluitend is de prijsuitreiking op de Markt in Steenbergen en is de bekendmaking van de winnende loten van de jaarlijkse loterij.

Vrijdag
Op vrijdag wordt de cyclocross om 9.00 uur verreden op het sportpark aan de Seringenlaan op het middenterrein van de sintelbaan bij "Sportvereniging Diomedon".
De karavaan vertrekt om 11.30 vanaf het sportpark richting Heerle, Wouwse Plantage, Huybergen, Hoogerheide, Woensdrecht, Bergen op Zoom, Moerstraten. Om 17.06 uur is iedereen weer terug in de Oudlandsestraat. Gerust wordt bij Multifunctioneel Centrum "De Kloek" in Huijbergen en party-restaurant "Rozenoord" in Bergen op Zoom. 's Avonds is de prijsuitreiking om 19.30 uur op de Markt.
Om 20.00 uur is het disco-avond voor alle rennertjes bij Danscentrum BrouwersGast. De disco duurt tot 22.30 uur.

Zaterdag
Op de slotdag, zaterdag 11 augustus, staat om 9.00 uur de super spannende tweede behendigheidsrit op het programma. Tijdens deze wedstrijd valt de beslissing wie van de rennertjes 's middags tijdens de afsluitende prijsuitreiking definitief de gele, witte, blauwe (en hopelijk niet zwarte) trui mee naar huis mag nemen.
De etappe vertrekt om 11.15 uur vanuit de Oudlandsestraat naar Notendaal, Nieuw-Vossemeer, Heense Molen, De Heen, Welberg. Er is deze etappe maar één rust en deze is bij "Het Wagenhuis" in Nieuw-Vossemeer. Om 14.40 uur worden alle rennertjes op de Nassaulaan in Steenbergen ontvangen met de traditionele bloemenhulde. Aansluitend is dan een feestelijke rondrit door Steenbergen, waarna om 15.45 uur de grote prijsuitreiking plaats vindt op de Markt in Steenbergen.

Info
Meer informatie vindt u op: www.kleinetour.nl 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief