Kun je er niet bij? Wacht maar ik geef je ijsje wel even aan.
Kun je er niet bij? Wacht maar ik geef je ijsje wel even aan. Foto: Tineke Feskens

Bruisend weekend in Steenbergen

Door: Vera de Geus algemeen

STEENBERGEN - Kermis op het Kerkplein, optredens op de Markt, kunst in de kerk en beachvoetbal aan de Westdam. Een overvol programma van de jaarmarkt om het iedereen naar de zin te maken. Helaas kon "Zonder genade van de Kade" door blauwalg niet doorgaan, maar de terrassen en straten waren vol!

Door TINEKE FESKENS

Het is dit jaar de 47e keer dat de jaarmarkt wordt georganiseerd in Steenbergen en het lijkt of het feest elk jaar groeit. Van de haven tot de Hervormde kerk stonden kraampjes, zaten mensen te genieten van optredens, uiteraard vaak voorzien van een hapje en een drankje. Op de Markt waren demonstraties van een lokaal fitnesscentrum en aan de Westdam ploegden jongens en meiden door het zand tijdens het beachsoccer toernooi. Dames in prachtige jurken, getooid met enorme hoeden flaneerden door het centrum. De Blauwstraat was nog nooit zo druk. De rommelmarkt strekte zich van begin tot einde uit. Bij één van de kraampjes zong een klein meisje, vanuit haar luie stoel. De sfeer was gemoedelijk, het aanbod was groot.


Terrasjes
Overal hadden ondernemers terrasjes gemaakt. De visboer, de ijssalon, de frietstore, noem maar op. Overal zaten mensen te genieten van lekkere hapjes. Vervelend voor de horeca? Nee hoor, ook daar zaten de terrassen vol en genoten mensen. Van hun drankjes, maar ook van de muziek. Veel uitbaters hadden voor hun zaak een podium waar diverse artiesten een optreden gaven. De bloemist zette de bloemetjes buiten, de viswinkel wierp een hengeltje uit en bij de groenteboer swingde het fruit de pan uit. Alles om het publiek maar naar hun kraam te lokken.

Kade

Helaas bleef het terras aan de kop van de haven redelijk leeg. Het groots aangekondigde spektakel "Zonder genade van de Kade" kon vanwege Blauwalg niet doorgaan. Een grote domper voor de organisatie. Toch waren ze aanwezig. Ook hier was de tap open en maakten ze er, ondanks de tegenslag, een gezellige middag van.

Feestje
Vrijdagavond was voor de jeugd met Vato Loco, een soort Dance Boulevard. Voor de jeugd de kans om eens flink los te gaan. Zaterdagavond stond de Markt vol. Mathijs Pluijgers mocht op het grote podium het spits afbijten. Het publiek genoot en de sfeer was opperbest. Voor "Double DJ's" was het een kwestie van doorgaan met het feestje. De Markt leek één deinende massa. Vuurwerk, rookkanonnen en confetti maakten het feest compleet. Toen de Markt amper was opgeruimd, werden de eerste kramen weer gevuld. Dag drie van de jaarmarkt. Zon, lekkere temperaturen en gezelligheid.

Even bijpraten met bekenden, of op zoek naar dat koopje.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief