Foto: Claudia Koole

Liefde op het eerste gezicht bij echtpaar De Koning uit Nieuw-Vossemeer

NIEUW-VOSSEMEER - Piet (86) en Riet (82) de Koning - Withagen uit Nieuw-Vossemeer hebben hun 60-jarig huwelijk als een ouderwetse bruiloft gevierd. In hun huwelijk werden ze drie kinderen, zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen rijk. Een volgend achterkleinkind, wellicht als kerstkindje, is op komst.


DOOR CLAUDIA KOOLE

"In Halsteren zijn ze vaak naar de kermis gegaan", vertelt de oudste dochter Marian Suijkerbuijk. Op deze kermis in Halsteren hebben ze elkaar ontmoet ruim zestig jaar jaar geleden. "Het was liefde op het eerste gezicht. De één stond links van de weg en de ander rechts. Ze keken elkaar aan en het was raak."

Geëvacueerd

Halsteren blijft een bijzondere plaats voor Piet de Koning. Hij werd destijds, tijdens de Watersnoodramp in 1953, geëvacueerd naar deze plaats. "Mijn vader heeft daar een hele goede vriend aan over gehouden. Die woont nog steeds in Halsteren. In het verenigingsleven was hij heel actief."

Verenigingsleven

Piet de Koning is begonnen bij de verkennerij. Dochter Marian: "Hij heeft toen nog in een koeienstal geslapen in Teteringen. Hij zat bij de biljartvereniging en het wielercomité Zondagochtend, na de mis, ging hij kaarten bij Suus Keet. Ook bij de oprichting van de EHBO was hij betrokken als secretaris. Mijn zus Diana moest toen alle verslagen uittypen. En dan was er ook nog de vogelvereniging waar hij veel prijzen heeft gewonnen. De kanaries moesten witter worden door een speciale shampoo, een geheim dat nog steeds niet bekend is."

Orchideeën

"Een leuke herinnering hebben we aan Center Parcs. Mijn vader kon niet zwemmen, maar ging toch met zijn kleinkind van de glijbaan. Wij hebben hem toen snel van de bodem moeten halen. Mijn moeder is altijd thuis geweest. Ze houdt nog steeds alles bij in huis en als ze klaar is met poetsen en werken, maakt ze een legpuzzel. Ze zijn beiden orchidee fan en kregen deze bloemen van hun kleinkinderen op het 60-jarig feest."

Claudia Koole

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES