Nathalie Bolluijt kan gaan aftellen in haar Thuis! te Dinteloord om op wereldreis te gaan
Nathalie Bolluijt kan gaan aftellen in haar Thuis! te Dinteloord om op wereldreis te gaan Foto: Claudia Koole

Wereldreis als goed voornemen in 2019

Door: Claudia Koole

DINTELOORD - Geijkte voornemens als stoppen met roken, afvallen, beter met geld omgaan, minder alcohol drinken, gezonder leven staan in de top 10, maar een wereldreis maken is niet aan iedereen besteed. Wel aan Nathalie Bolluijt uit Dinteloord. Haar hotel-restaurant Thuis! gaat van de hand, haar partner heeft ook zijn baan opgezegd en in januari 2019 vertrekken ze naar het buitenland. Haar zakelijke partner zet overigens Thuis! in 2019 voort.

DOOR CLAUDIA KOOLE

"Ik ben al bijna vijf jaar mede-eigenaar van hotel-restaurant Thuis, waar ik vanaf januari afscheid van ga nemen", vertelt Nathalie Bolluijt. "Tijdens onze laatste vakantie, een roadtrip door Mexico, hebben we samen gesproken over onze wens om nog veel meer van de wereld te willen zien en ontdekken. Maar tot dan toe bleef het vooral bij dromen. Toen ik eenmaal wist dat ik in januari geen baan meer zou hebben, leek het ons de perfecte gelegenheid om onze droom werkelijkheid te laten worden. Het is spannend om veel zekerheden op te geven, maar soms moet je risico's nemen en je dromen volgen."

Voorbereiding

Het is een droom die menigeen koestert: alles opgeven om tijdelijk er tussenuit te piepen en doen en laten waar je zin in hebt voor een bepaalde tijd. Sommige werkgevers staan hier sabbaticals voor toe en soms moet er een stabiele positie voor opgegeven worden. Voordat het zover is, moet er een hoop geregeld worden. Dat ging ook zo bij Nathalie. "Alles heeft veel meer voorbereiding nodig gehad dan we van te voren hadden gedacht. Wij zijn er in totaal zeker zes maanden mee bezig geweest. Het begint al met het verdiepen in welke landen je wilt bezoeken. Wij hebben beiden een bucketlist gemaakt en vervolgens op basis hiervan de reis uitgestippeld. Je hebt ook te maken met seizoenen in alle werelddelen die je gaat bezoeken. Hoe plan je hier zo goed mogelijk je reis omheen? Het laatste wat je wilt is midden in het regen- of orkaanseizoen ergens zitten of juist in het extreme hoogseizoen."

Slaapverblijven

Omdat er in zoveel verschillende culturen geleefd wordt, zal er een aanpassingsvermogen zijn om steeds ergens anders te overnachten. Dat zullen verschillende vertrekken en slaapverblijven zijn. "We gaan leven met minder, omdat je leeft vanuit een backpack en slaapt in hostels, campings of bij mensen thuis", vertelt Nathalie. "Ik hoop daar echte vrijheid te ervaren, verschillende culturen te ontdekken, mezelf beter te leren kennen en zoveel mogelijk bijzondere ervaringen op te doen waarbij we bijzondere mensen ontmoeten. Het is even uit de standaard westerse maatschappij stappen, die naar mijn mening niet is zoals het zou moeten zijn."

Hart volgen

Of ze het allemaal zullen redden wat ze willen zien, zal blijken als ze weer terug in Dinteloord zijn over ruim een jaar in 2020. "We hebben meerdere hoogtepunten van onze reis aangestipt die we sowieso willen gaan meemaken, zoals carnaval in Rio de Janeiro, een safari in Zuid-Afrika, de W-trek in Patagonië, de Inca Trail hiken naar Machu Pichu, met een camper door Australië reizen, een vulkaan beklimmen en zo gaat ons lijstje nog wel even door." Voor haar familie was het even wennen aan het idee dat hun dochter zo'n lange periode van huis zal zijn, maar uiteindelijk wint het gunnen. "Mijn ouders staan er achter wat ik doe. Ze vinden het een mooie kans. Ze weten dat ik mijn hart volg." Wie het leuk vindt om deze wereldreis te volgen, kan dat via de Instagram pagina: earthlingsonthemove



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief