Start Alpha cursus bij Open Deur Steenbergen

Door: Janny Mathijssen 112 Meldingen

STEENBERGEN - Januari……. De maand van bezinning en goede voornemens, maar ook van vragen met een diepere betekenis: Wat wil ik nu echt in mijn leven? Is er meer tussen hemel en aarde? Wat is de zin van mijn leven? Zou God bestaan? En als God dan bestaat, waarom is er dan zoveel ellende?

Veel mensen zijn op zoek naar iets, maar weten niet precies wat. Ze vullen hun leven met allerlei (materiële) dingen, maar krijgen dat lege gevoel niet opgevuld. Sommigen zoeken het in spiritualiteit, sommigen in een geloof. De beroemde auteur en filosoof C.S. Lewis schreef: ‘Het Christelijk geloof is een verklaring die, als ze onwaar is, onbelangrijk is. En als ze wel waar is, oneindig belangrijk is. Het enige wat het niet kan zijn, is dat het een beetje belangrijk is’.
Open Deur Steenbergen start weer met een Alpha cursus. Tijdens 14 interactieve en gezellige bijeenkomsten ga je met anderen op zoek naar de zin van het leven, en ontdek je wat het Christelijk geloof inhoudt. Onderwerpen zoals: Is er meer? Wie is Jezus? Hoe kun je geloven? Bidden: waarom en hoe? Hoe zit het met de Kerk? Hoe relevant is de bijbel? En nog veel meer komen aan bod.

Introductieavond
Op de eerste introductieavond, maandag 8 januari 2018 starten we om 20.00 uur in onze Kerk in de Geert Vinckestraat 2 te Steenbergen. Alle daarna volgende avonden starten we om 19.00 uur met een lekkere maaltijd, daarna luister je naar een boeiende inleiding, waarna je in kleinere groepjes over het onderwerp kunt doorpraten en al jouw vragen kunt stellen.
Deelname is gratis, en opgeven kan per email: alpha@opendeursteenbergen.nl of contact met Jos de Meijer, 0164-686065.
www.opendeursteenbergen.nl [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief