Welberg wint bij de Schutters

Door: Janny Mathijssen 112 Meldingen

WELBERG - Welberg begint goed en geconcentreerd aan de wedstrijd tegen Schutters 1.

In de 3e min is er een mooie pass van Ritchie Krens naar Jeroen Boogaart, die sneller is dan de Schutters keeper en zo de 0-1 in het doel kan tikken. Lekker opsteker zo vroeg in de wedstrijd. In de 14e min, een voorzet van Lars Bogers naar Peter van Giels die de bal over het doel kopt. Vanaf dan gaat de wedstrijd gelijk op met veel strijd van beide teams voor de bal. In de 27e min geeft Peter van Giels de bal op Tom Mulders, die lobt zijn inzet, via een Schutters speler over het doel. In de 30e min, krijgt Schutter een vrije trap te nemen, in eerste instantie kan de bal voor het Welberg doel weggewerkt worden maar in de rebound valt toch de gelijkmaker en is het 1-1. Even is er onrust bij het Welberg team, niemand wil verliezen. In de 37e min is Tom Mulders dicht bij een doelpunt, kan een mooi schot richting bovenhoek afleveren, maar de keeper kan er ook net met zijn vingertoppen bij om de bal buiten de palen te houden. Toch is het Welberg die de wedstrijd weer doet kantelen. Lars Bogers kan met een schitterende pass over de breedte Tom Mulders aan spelen en Tom maakt geen fout, kan de 1-2 af kan werken. Schutters krijgt ook voor rust nog een dot van een kans voor het Welberg doel, maar die bal gaat niet binnen. Ruststand 1-2.
De tweede helft start met een schot van Lars Bogers, maar met zijn verkeerde been, de bal gaat net naast het doel. Schutters die in deze periode meer druk kan zetten, scoort in de 52e min de gelijkmaker en is Welberg weer bij af, 2-2. Welberg wil niet verliezen, dus moeten ze aan de bak. Wat volgt zijn kansen voor o.a. Wiebe Vissers die op de keeper strand. Lars Bogers schiet de bal over het doel. Wiebe Vissers die een schot kan afleveren, zijn inzet eindigt met een vangbal voor de keeper. Het niveau in de tweede helft zakt en is mede door de kou en de regen verre van hogeschool voetbal. In de 80e min is het Tom Mulders, die niet van opgeven weet, hij kan in de rebound van een Welberg voor het Schutters de 2-3 maken. Schutters kan hier niets meer tegen over stellen. In de laatste minuut krijgt Tom Mulders nog een kans, maar als de Schutters keeper hem te snel af is, is het einde wedstrijd en gaan de 3 punten mee naar de Welberg.

Zondag 10 december spelen we tegen GSC, aanvang 14.30 uur op ´t Zandbaantje. [l]