Monique van der Blom verlaat gemeenteraad Steenbergen

STEENBERGEN - Monique van der Blom verlaat eind deze maand de Steenbergse gemeenteraad.


Het raadslid voor Gewoon Lokaal! komt bij de gemeente Steenbergen in dienst als communicatie-adviseur en dat is wettelijk niet te verenigen met het raadslidmaatschap. Haar zetel wordt ingenomen door de volgende persoon op de kieslijst van Gewoon Lokaal!, Gerda van Caam-van Agtmaal.

Monique van der Blom is communicatieadviseur, opgegroeid in Steenbergen en woont op Notendaal. Een vacature in haar vakgebied én bij de gemeente Steenbergen was voor haar een kans: "Ik zit nu in mijn tweede periode als raadslid, maar in mijn nieuwe rol als communicatieadviseur kan ik juist ook veel voor Steenbergen en haar inwoners betekenen. Mensen betrekken bij wat de gemeente doet en hen goed informeren over plannen en projecten zie ik als een uitdaging, waar ik bovendien mijn
passie voor Steenbergen in kwijt kan. Ik geef het stokje dan ook graag door aan Gerda, die dit met veel enthousiasme aanpakt."

De installatie van Gerda van Caam-van Agtmaal in de gemeenteraad vindt plaats in de besluitvormende raadsvergadering van 27 juni. Gerda is moeder en oma, opgegroeid in Dinteloord, maar woont al jaren in Steenbergen-Zuid. Als vrijwillig, zelfstandig budgetcoach zet zij zich in voor Steenbergenaren met financiële problemen. "Ik vind het belangrijk om deze mensen een stem te geven, door te luisteren en actie te ondernemen. Want hoe sneller iemand uit de geldproblemen is hoe beter. Ik ga als raadslid mijn steentje dan ook bijdragen aan het minimabeleid in onze gemeente."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief